Film

Premiere la ediția a treia a Alba Iulia Music & Film Festival

A treia ediție Alba Iulia Music & Film Festival, care va avea loc între 4 și 7 septembrie, aduce pentru prima dată în fața publicului momente de stand-up comedy și piese de teatru, completând oferta deja tradițională de concerte live și filme de calitate. Ca în fiecare an, intrarea la evenimentele din program este gratuită.

alba-iulia-music-film-festival-2014

Piesele de teatru se vor juca pe o scenă amenajată în curtea Palatului Principilor, zonă care va fi transformată într-o „sufragerie urbană”, cu hamace și mobilier urban inedit, în care spectatorii se vor putea relaxa pe parcursul celor patru zile de festival. Tot aici vor avea loc concerte și momente de stand-up comedy.
„Ideea de a amenaja un «living room urban» pornește de la o realitate: oamenii sunt cei care dau viață spațiilor publice. Odată cu spectaculoasa restaurare a centrului istoric, îi invităm pe albaiulieni să facă pasul următor și să se bucure cu adevărat de cetatea lor, să o descopere în noi moduri, fie că doar se relaxează după-amiaza într-un hamac sau participă la concertele și piesele de teatru pregătite în curtea Palatului Principilor”, spune Cristian Hordilă, directorul festivalului.
Filmele românești se văd la Alba!
O avanpremieră națională și filmele cu cel mai mare succes la public din ultimul an.
Printre ele se numără „Sunt o babă comunistă”,în regia lui Stere Gulea, prilej de a urmări interpretarea excepțională a Luminiței Gheorghiu și a lui Marian Râlea în rolurile unui cuplu a cărui viață liniștită de provincie este tulburată de întoarcerea neașteptată a fiicei lor din Canada.
Într-un registru mai colorat, „America, venim!”, o comedie originală semnată Răzvan Săvescu, va fi prezentată în avanpremieră la Alba Iulia, înaintea lansării în cinematografe. Filmul urmărește povestea unor artiști români plecați prin turneu în America alături de un impresar nu tocmai de încredere, care nu doar că îi bagă în toate încurcăturile posibile, ci îi și înșeală la fiecare ocazie.
„Selfie” (regia: Cristina Iacob) este drumul a trei adolescente care, în loc să învețe pentru bacalaureat, decid să plece la mare și să își încheie adolescența în stil rebel, chiar dacă acest lucru înseamnă să încalce toate regulile.
Spațiile festivalului, „reinventate” în 2014
Redescoperă Piața Cetății și Palatul Principilor
Alba Iulia Music & Film Fest se află la a treia ediție și, de la an la an, a avut loc pe o scenă tot mai frumoasă: cetatea Alba Carolina a trecut în acești ani prin ultimii pași ai unui lung proces de restaurare, coordonat de Primăria Municipiului Alba Iulia.
În 2014, veți găsi Piața Cetății, principala scenă a festivalului, transformată. Aici va fi inaugurat Muzeul Principia, odată cu finalizarea lucrărilor arheologice care s-au desfășurat în zonă. Situl roman Principia este o parte a castrului roman al Legiunii a XIII-a Gemina, datează din secolul al II-lea și era un loc de întâlnire pentru soldații romani.
Palatul Principilor va avea anul acesta un rol mai important. Sala Ferdinand va găzdui activitățile pentru copii din cadrul secțiunii EducaTIFF și proiecțiile de interior programate după-amiaza. Proiecțiile în aer liber de seara vor avea loc în a doua curte interioare a clădirii.
În acest fel, prima curte a Palatului Principilor devine în 2014 o zonă de relaxare, un „living room urban” în care spectatorii se vor putea relaxa în hamace și mobilier urban mobil, copiii vor avea o zonă dedicată pentru a se juca în siguranță, în timp ce adulții vor putea savura un cocktail la bar.
Despre Alba Iulia Music & Film Festival
Alba Iulia Music & Film Festival, singurul eveniment de acest gen din România, propune o combinaţie unică între filme care vorbesc despre muzică sau muzicieni şi posibilitatea de a vedea live solişti sau trupe care se regăsesc pe coloana sonoră a unui film din program, într-un mix cât mai divers de genuri. Alba Iulia Music & Film Festival este organizat de Asociația Film și Cultură Urbană, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top