Teatru

Premiile Festivalului Interetnic de Teatru editia VI-a, Oradea

317619_116449378509288_1998099125_nFestivalul interetnic de teatru IFESZT Oradea s-a încheiat, duminică, iar juriul şi-a dat verdictul. Cel mai bun actor într-un rol principal a fost desemnat Kardos M. Róbert pentru rolul „Urgentino” din spectacolul Scene dintr-o execuţie prezentat de Teatrul Szigligeti din Oradea.
Juriul festivalului format din Forgách András scriitor, traducător, scenarist (preşedinte), Darvay Nagy Adrienne istoric de teatru, scriitor, teatrolog, consilier în arta teatrală, Ştefan Iordănescu regizor, consilier artistic, Zsehránszky István, jurnalist, redactor, critic de teatru şi András Lóránt, actor, coregraf, regizor a acordat următoarele premii:
Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar: Olga Török pentru rolul „Jamie” din spectacolul CUPLUtoniu – Furiile & Marele război prezentat de Teatrul German de Stat Timişoara.
Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar: Szakács László pentru rolul „Petur” din spectacolul Banul Bánk prezentat de Teatrul Tamási Áron din Sfântu Gheorghe.
Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal: Blénessy Enikő pentru rolul „Femeia” din spectacolul CUPLUtoniu – Furiile & Marele război prezentat de Teatrul German de Stat Timişoara.
Premiul pentru cea mai bună scenografie: Velica Panduru pentru spectacolul CUPLUtoniu – Furiile & Marele război.
Premiul pentru cea mai bună regie: Bocsárdi László pentru spectacolul Banul Bánk prezentat de Teatrul Tamási Áron din Sfântu Gheorghe.
Premii speciale
Premiul special acordat de reviste Várad şi Erdélyi Riport: Dimény Levente pentru rolul „Suffici” din spectacolul Scene dintr-o execuţie prezentat de Teatrul Szigligeti din Oradea.
Premiul special acordat de Radio România Redacţia Minorităţi: spectacolul Beznă de mină (regia: Sebestyén Aba).
Premiul special acordat de Episcopia Reformată de pe lângă Piatra Craiului: Barabás Árpád pentru rolul „Harpagon” din spectacolul Avarul prezentat de Teatrul Tomcsa Sándor, Odoreheiu Secuiesc.
Premiul special acordat de agenţia de turism Atlantis Travel: Sebestyén Aba pentru rolul „Grumio” din spectacolul Îmblânzirea scorpiei prezentat de Teatrul Naţional Târgu-Mureş, Compania „Tompa Miklós” şi pentru regia spectacolului BEZNĂ DE MINĂ prezentat de Studioul Yorick şi Teatrul Naţional Târgu-Mureş, Compania Tompa Miklós.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top