Film

Premiile Gopo 2020: apel de înscrieri pentru categoriile de documentar și scurtmetraj

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment care recompensează și celebrează realizările anuale ale cinematografiei românești, anunță apelul de înscrieri pentru categoriile de documentar și scurtmetraj ale ediției cu numărul 14, care va avea loc în luna martie. Data limită a înscrierii: 13 ianuarie 2020. Nominalizările vor fi anunțate în luna februarie.

gopo inscrieri 2020

Peste 25 de lungmetraje, de ficțiune și documentare, lansate în cinema în cursul acestui an sunt eligible pentru a fi jurizate și nominalizate la Premiile Gopo 2020. Filmelele româneşti produse în țara noastră sau realizate în regim de coproducție, dar cu participare majoritar românească, care au avut premiera națională în perioada 1 ianuarie-31 decembrie şi care au beneficiat de cel puţin o săptămână de difuzare în săli de cinema, cu acces pe bază de bilet, sunt producțiile pe care juriul le va lua în considerare pentru nominalizare.

Printre producțiile eligibile pentru titlul de Cel mai bun film românesc se regăsesc filme premiate și apreciate în festivalurile de film, cum sunt “La Gomera”, a cărui premiera internațională a avut loc la Cannes 2019 și este propunerea României la Oscar 2020, “Monștri.”, câștigător al Premiului Publicului la Berlinale și al Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut la TIFF, “Touch Me Not” – Ursul de Aur la Berlin 2018, filme cu succes la public precum “Maria, Regina României”, “Oh, Ramona” sau “Parking”, dar și lungmetraje de ficțiune care vorbesc despre trecutul nostru, ca “Arest” și “Între chin și amin” sau documentare precum “Timebox” și “Jurnalul familiei -Escu”.

Lista filmelor de lungmetraj eligibile care vor fi luate în considerare pentru nominalizările la Premiile Gopo 2019 este disponibilă mai jos.

Înscriere filme documentare și de scurtmetraj

Pentru categoria Cel mai bun film documentar (doar în cazul filmelor care nu au beneficiat de proiecții în cinema mai mult de o săptămână) este necesară înscrierea filmelor românești care au avut premiera în cursul anului 2019 și care nu au beneficiat de difuzare în circuitul cinematografic, dar au fost prezentate la TV sau în circuitul festivalier (naţional sau internaţional). Pentru categoria film documentar nu sunt eligibile reportajele de televiziune.

Pentru categoria Cel mai bun scurtmetraj sunt eligibile producţiile româneşti care au fost prezentate în premieră pe marile ecrane, la TV sau în cel puţin un festival competitiv (naţional sau internaţional) în cursul anului 2019. Pentru ca acestea să fie luate în considerare de către juriul care va decide nominalizările, este obligatorie înscrierea de către producători.

Înscrierile au loc în perioada 16 decembrie 2019 – 13 ianuarie 2019.

Producătorii şi realizatorii de film din România sunt invitaţi să completeze fișa tehnică disponibilă la următorul link: https://premiilegopo.ro/inscrieri.

Regulamentul Premiilor Gopo este disponibil pe site-ul oficial https://premiilegopo.ro/regulament

Nominalizările la toate categoriile vor fi stabilite în luna februarie de un juriu de preselecţie format din profesioniști din domeniul cinematografic. După anunţul nominalizărilor, peste 600 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti vor fi invitaţi să voteze pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor Gopo 2020, prin intermediul unui mecanism de vot asigurat de prestigioasa firmă de audit şi consultanţă PwC România, cu care organizatorii Premiilor Gopo au demarat un parteneriat încă din 2011.

Gala Premiilor Gopo 2020 este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc împreună cu Asociația Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei,  Teatrului Național București și Babel Communications.
Ne puteți urmări pe:
Website: https://premiilegopo.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/PremiileGopo/
Instagram: https://www.instagram.com/premiilegopo/

FILME ELIGIBILE PREMIILE GOPO 2020
AREST     
Regia: Andrei Cohn
CAP ȘI PAJURĂ   
Regia: Nicolae Constantin Tănase
CARDINALUL      
Regia: Nicolae Mărgineanu
CĂRTURAN         
Regia: Liviu Săndulescu
CĂLĂTORIA FANTASTICĂ A MARONEI 
Regia: Anca Damian
COMOARA NAIVĂ         
Regia: Copel Moscu
DISTANȚA DINTRE MINE ȘI MINE         
Regia: Dana Bunescu, Mona Nicoară
EMIGRANT BLUES: UN ROAD MOVIE ÎN 2 ½ CAPITOLE
Regia: Mihai Mincan, Claudiu Mitcu
EPAVA    
Regia: Corneliu Gheorghiță
FACI SAU TACI    
Regia: Iura Luncaşu
GUVERNUL COPIILOR    
Regia: Ioana Mischie
HEIDI       
Regia: Cătălin Mitulescu
ÎNTRE CHIN ȘI AMIN      
Regia: Toma Enache
JURNALUL FAMILIEI -ESCU        
Regia: Șerban Georgescu
LA GOMERA       
Regia: Corneliu Porumboiu
LARA. ARIBELLE ȘI MÂNA DESTINULUI
Regia: Ciprian Ioan Iacob
MARIA, REGINA ROMÂNIEI      
Regia: Alexis Sweet Cahill
MO          
Regia: Radu Dragomir
MONȘTRI.           
Regia: Marius Olteanu
OH, RAMONA!   
Regia: Cristina Jacob
PARKING
Regia: Tudor Giurgiu
PISICA VERDE     
Regia: Constantinescu Narcis
SĂ NU UCIZI       
Regia: Cătălin Rotaru, Gabi Virginia Șarga
TIMEBOX
Regia: Nora Agapi
TOUCH ME NOT
Regia: Adina Pintilie
VALEA ORBILOR 
Regia: Ioan Ionescu
ZAVERA
Regia: Andrei Gruzsniczki
5GANG – UN ALTFEL DE CRĂCIUN        
Regia: Matei Dima

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top