Film

Prima ediție a festivalului de film în aer liber Nomad Global Village s-a încheiat

Nomad Global Village, festivalul de film în aer liber care sărbătorește diversitatea culturală a orașului Constanța, s-a încheiat luni, 29 august, cu proiecția filmului Tăietura / The Cut, în regia lui Fatih Akin.

Timp de trei săptămâni, 15 capodopere ale cinematografiei au fost proiectate în Piața Ovidiu pe un ecran uriaș, folosind echipamente audio-vizuale de ultimă generație.
Filmele din cadrul Nomad Global Village au prezentat pofta de viață a grecilor, muzica pură a lăutarilor și cea tradițională grecească, tragedia Holocaustului și a regimurilor comuniste, într-o călătorie de la est la vest, din Anatolia până în America.
Printre filmele proiectate s-au numărat ZORBA GRECUL, câștigător a 3 premii Oscar, GADJO DILO, în regia lui Tony Gatlif, CINEMA PARADISO, premiul Oscar și Globul de Aur pentru cel mai bun film străin, MOSCOVA NU CREDE ÎN LACRIMI, SOARE ÎNȘELĂTOR, premiul Oscar pentru cel mai bun film străin sau LA VITA E BELLA, în regia lui Roberto Benigni.
Pe lângă proiecții de film, au mai fost prezentate momente artistice ale comunităților etnice din Constanța, dansuri tradiționale ale grecilor, armânilor, tătarilor și rușilor lipovenilor, proiecții de scurtmetraje, precum și o expoziție de obiecte tradiționale ale rușilor lipoveni.
Peste 8500 de spectatori au participat la proiecții și la activitățile conexe.
Nomad Global Village este un proiect organizat de Asociația Culturală Metropolis, finanțat de Municipiul Constanța.
Site-ul festivalului este www.nomadvillage.ro
Asociația Culturală Metropolis organizează anual, trei mari proiecte culturale, axate pe educarea publicului și promovarea multiculturalismului –> Caravana Metropolis – Cinema în aer liber, care a strâns la cele 5 ediții peste 320 000 spectatori din toată țara la filmul european de autor, Festivalul Internațional de film pentru Copii și Adolescenți KINOdiseea, cel mai mare eveniment de film dedicat publicului tânăr din Sud-Estul Europei și Balkanik Festival – primul și cel mai mare festival de world music din țară.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top