Special

Prima editie a Festivalului Interbelic va fi organizata la Cluj

festivalul-interbelic-hedy-lamarrO asociatie culturala din Cluj-Napoca va organiza, la jumatatea lunii septembrie, prima editie a Festivalului Interbelic, un concept in premiera mondiala, ce isi propune omagierea unor personalitati romanesti si internationale care au creat si s-au lansat in perioada interbelica.
Directorul Festivalului Interbelic, Walter Ghidibaca, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca perioada interbelica a fost epoca in care literatura, muzica, filmul, arhitectura, designul si tehnologia au evoluat si au lasat o amprenta puternica asupra perioadelor ulterioare, scrie Mediafax.
„Festivalul Interbelic este un concept in premiera mondiala organizat pentru a onora realizarile umane din perioada cuprinsa intre cele doua razboaie mondiale. Este epoca in care literatura, muzica, filmul, arhitectura, designul si tehnologia au evoluat si au lasat o amprenta puternica asupra perioadelor ulterioare. Scopul festivalului este de a prezenta si omagia personalitati romanesti si internationale care au creat si s-au lansat in acea perioada, prin expozitii, spectacole, proiectii de film si auditii muzicale. Vor fi omagiati cantareata Maria Tanase, umoristul Tudor Musatescu, inventatorul Henri Coanda, fostul rector al USAMV Cluj, Mihai Serban, actrita americana Hedy Lamarr, scriitorul F. Fitzgerald Scott, compozitorul Cole Porter, regizorul Gustav Machaty”, a spus Ghidibaca.
Potrivit acestuia, manifestarile se vor desfasura, printre altele, in Piata Unirii, in Piata Muzeului, in Parcul Central.
„Vor avea loc proiecţii de filme din 1930 şi 1933 în care a jucat Hedy Lamarr, o expoziţie de automobile de epocă, concerte de şlagăre interbelice şi de jazz, un iarmaroc, cu peste o sută de voluntari îmbrăcaţi în costume de epocă pentru a renfiinţa personaje precum subrete, boieri, şoferi, ospătari, olteni vânzători de praz”, a afirmat directorul festivalului.
Festivalul, organizat de Asociaţia Culturală Ideograma, se va desfăşura în perioada 13 – 15 septembrie la Cluj-Napoca, accesul publicului la evenimentele organizate fiind gratuit, scrie Mediafax.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top