Muzica

Primordial si Septicflesh au dominat Valea Cetatii din Rasnov

Ziua de sâmbătă, 31 august, a adus în prim plan artişti dintr-o varietate de teritorii. De la trupele braşovene până la invitaţii sosiţi din îndepărtata Brazilie, spectatorii au avut parte de diversitate muzicală şi culturală.
Startul celei de a treia zi a festivalului le-a aparţinut braşovenilor de la DELIVER THE GOD care au venit în faţa publicului cu un death metal-ul îmbogăţit cu elemente de melodic deathcore şi progressive.
ABNORMYNDEFFECT, cel mai reprezentativ nume al scenei grindcore din Republica Moldova a adus pe scena Rockstadt Extreme Fest sonorităţi îndrăzneţe şi neconvenţionale ce îmbină abordarea experimentală cu caracterul brutal de imprevizibil al genului death/grind.
O altă porţie consistentă de grindcore a fost oferită de SPIRITUAL RAVISHMENT. Formaţia orădeană a “rupt scena în două” într-un show extrem, energic şi electrizant. Agitaţie a fost şi în rândul spectatorilor care s-au lăsat contaminaţi de microbul death-grind.
Registrul s-a schimbat odată cu intrarea în scenă a braşovenilor de INDIAN FALL. Trupa, ce are în spate peste 15 ani de activitate, a excelat în perimetrul muzical ce îi defineşte, respectiv black death melodic.
Trupa braziliană KROW a adus pe scena de la Rockstadt Extreme Fest un mix brutal şi devastator de inspiraţie death, cu izbucniri thrash şi ruperi de ritm de factură contemporană, lipsite de orice limitări sau constrângeri.
Showul TEXTURES a dat serii o notă sofisticată. Olandezii ce au impus un nou standard pe scena metal din ţara lor au oferit un recital divers şi spectaculos, caracterizat de un melanj de sonorităţi brutale, dar rafinate, cu linii melodice inovatoare şi o abordare vocală atrăgătoare.
SEPTICFLESH a încântat publicul prezent la Râşnov cu amalgamul perfect de riffuri clasice, pasaje instrumentale sofisticate şi aranjamentele orchestrale complexe, toate îmbinate în maniera ideală pentru a crea o atmosferă muzicală sumbră, cu accente goth şi întruchipări tenebroase. A fost un recital acompaniat din plin de headbanging şi moshing.
Marele final le-a aparţinut  PRIMORDIAL Nume cult al scenei metal contemporane, PRIMORDIAL a incitat şi înfierbântat publicul cu îmbinarea dintre soundul răvăşitor, elementele atosferice subtile, pasajele lumioase de inspiraţie celtică sau folk metal, acordurile impunătoare de pagan metal şi  accentele sumbre de black metal. Allan, solistul formaţiei a făcut senzaţie cu prezenţa şi  interpretarea sa teatrală, elemente ce au reprezentat, alături trecerile versatile de la exprimările melodice la tonalităţile agresive şi abordările dure, ingredientele cheie pentru o experienţă live cu adevărat inedită. Din setlist nu lipsit piese etalon, precum: No Grave Deep Enough, Bloodied Yet Unbowed
The Coffin Ships, sau Empire Falls.
Showul exclusiv al formaţiei PRIOMORDIAL a lăsat spectatorii sub imperiul unei reverii metal şi a pus punct, într-o manieră de neuitat primei ediţii Rockstadt Extreme Fest.
La capitolul inedit, oferta festivalului a fost îmbogăţită de un moment deosebit de atractiv, spectacol pirotehnic HYPNOSIS. Aceasta a pus în scenă show-ul Industrial Opera.
Istoria acestei ediţii s-a scris la poalele Cetăţii Râşnov, alături de peste 20 de formaţii şi mai bine de 3500 de spectatorii, veniţi din ţară şi de peste hotare. La Râşnov au fost prezenţi fani ai metalului extrem din: Statele Unite, Mexic, Australia, Irlanda, Franţa, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova etc.
Prima ediţie a Rockstadt Extreme Fest a fost organizată de Kompas Events şi Asociaţia Club Rockstadt şi s-a materializat cu sprijinul următorilor parteneri:
Parteneri principali: Ciuc Premium, Monster Energy, Coca Cola,
Parteneri strategici: Primaria Râşnov, autorităţile locale.
Parteneri servicii: Kronospan, Amigo Intercost, Sânpetru Residence, BCR, Sergiana, Rezervaţia Libearty Zărenşti, Toalete Ecologice SRL, Silnef Security.
Parteneri media: Rock FM, Zile si Nopţi, Sunete, Jurnalul Naţional, România liberă, IConcert, Info Music, Metalhead, Let’s Rock, Bestial, Metalfan.
Organizatorii adresează mulţumiri speciale Brigăzii de Voluntari , celor prezenţi şi celor care, deşi nu s-au putut afla la această primă ediţie, au sprijinit şi au contribut la succesul acesteia.
Rockstadt Extreme Fest,  singurul festival de metal extrem din România, îşi continuă parcursul cu ediţia din 2014. Aceasta va avea loc în perioada 14 – 16 august la Râşnov. Abonamentele pentru Rockstadt Extreme Fest 2014 sunt deja în vânzare, iar perioada de pre-sale, în care aboamentele se pot achiziţiona la preţul special de 70 lei se prelungeşte până duminică, 8 septembrie.
După această dată categoriile de preţ vor fi următoarele:
9 septembrie 2013 – 31 decembrie 2013: 100 lei
1 ianuarie 2014 – 13  iulie 2014: 130 lei
14 iulie – 16 august 2014: 150 lei
Categoria VIP Backstage – 250 lei – acces backstage, poze cu artiştii, abonament pentru ediţia din 2015 + tricoul festivalului.
KATATONIA (Suedia), una dintre cele mai apreciate trupe de pe firmamentul metalului extrem modern, este prima confirmare pentru cea de a doua ediţie Rockstadt Extreme Fest.

Credit foto: Alex Csiki – Art Photo Studio

[nggallery id=3]

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top