Muzica

Primul headliner confirmat la Maximum Rock Festival 2015

În ultimii ani Maximum Rock Festival a fost unul dintre cele mai așteptate evenimente rock/metal din România, prezentând publicului concerte ale celor mai în vogă formații ale momentului. Iată că 2015 aduce o nouă ediție a festivalului!

epica-maximum-rock-festival-2015-ifestival

Dacă edițiile anterioare s-au desfașurat la sfarșitul lunii octombrie, pe 25-26.10 în 2013 și pe 24-25.10 în 2014, anul viitor Maximum Rock Festival se va organiza în perioada 16-17.10, într-o noua locatie, centrala, care va fi anunțată în curând. Mai mult decât atât, avem deja confirmat primul headliner!
Este vorba despre formația olandeza EPICA (primul headliner confirmat official), una dintre cele mai iubite trupe de metal simfonic din lume! Epica a fost întemeiată în 2002 de către chitaristul Mark Jansen, după ce acesta a părăsit After Forever.
De la început, trupa s-a remarcat prin sound-ul deseobit, care depășea limitele genului Symphonic, fiind mult mai complex și original, și prin prezenta fascinantă a solistei Simone Simons, considerată cea mai frumoasă muziciană de pe scena metal.
Timbrul unic, delicat, melodic dar, în același timp, puternic al artistei a contribuit la crearea unui sunet trademark, care face formația recognoscibilă de la primele note. Pe data de 23 martie 2013, Epica a sărbătorit aniversarea a 10 ani de activitate, pe parcursul cărora grupul olandez a lansat 6 albume de studio, a obținut numeroase succese internaționale (locul 1 în topurile din Olanda, locuri fruntașe în Topul Billboard USA, un loc foarte bun în topurile din Japonia), a vândut un numar uriaș de discuri și a câștigat respectul și admiratia criticii de specialitate.
Reviste prestigioase au numit formația Epica “revelatia metalului simfonic și o trupă care va demonstra că acest gen reprezintă mai mult decât melodie și romantism desuet” (Metal Hammer), “o trupă minunată care amestecă în mod absolut fără precedent muzica clasică, metalul gotic și opera”(Revolver) și “singura trupă de metal gotic/simfonic capabilă să te poarte într-o altă lume”(Orkus).

Componență Epica:
Mark Jansen – chitară ritmică, voce (2002–prezent)
Coen Janssen – clape, sintetizator, pian (2002–prezent)
Simone Simons – voce (2003–present)
Ariën van Weesenbeek – tobe (2007–present)
Isaac Delahaye – chitară, backing vocals (2009–present)
Rob van der Loo – bas (2012–present)
Discografie:
The Phantom Agony (2003)
Consign to Oblivion (2005)
The Divine Conspiracy (2007)
Design Your Universe (2009)
Requiem for the Indifferent (2012)
The Quantum Enigma (2014)

Epica va reveni la București unde va susține un recital special în calitate de headliner la Maximum Rock Festival 2015, cel mai mare fest indoors din România și evenimentul metal must-see al toamnei la București.
Maximum Rock Festival se află la cea de-a treia editie, primele două reprezentând succese răsunătoare.
Pentru ediția din 2015 a festivalului se pun în vânzare bilete (valabile pentru ambele zile de festival) la următoarele prețuri:
89 lei / 20 euro primele 100 de bilete – disponibile numai prin PayPal sau direct de la sediul Maximum Rock Romania.
99 lei / 22,5 euro urmatoarele 250 de bilete
110 lei / 25 euro urmatoarele 500 de bilete
125 lei / 28,5 euro restul biletelor
135 lei / 30,5 euro pentru biletele achizitionate in perioada festivalului
250 lei / 56,5 euro bilete VIP – 30 buc (meet & greet + afis + pachet cu material promotionale) – disponibile numai prin PayPal si direct de la sediul Maximum Rock Romania.
Cumpara bilete prin PayPal ACUM!
Biletele (valabile pentru ambele zile de festival) pot fi achizitionate (incepand cu data de 16.12.2014) si din reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro), PayPal sau direct de la sediul Maximum Rock Romania.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top