Film

Programul complet al Astra Film Festival 2018

Editia 2018 a Festivalului International Astra Film Sibiu (15-21 octombrie) cuprinde peste 400 de evenimente cinematografice, care se vor desfasura timp de 7 zile in 9 spatii special amenajate in centrul istoric al orasului. Programul include peste 100 de filme de non-fictiune, 8 discutii panel, intalniri cu profesionisti din industrie, concerte live si peste 60 de sesiuni de Q&A cu realizatori romani si straini prezenti la Sibiu.

Astra Film Festival 2018 isi va gazdui proiectiile, evenimentele, invitatii de marca din lumea internationala a cinematografiei de non-fictiune, profesionistii industriei si publicul interesat in 9 spatii special amenajate in centrul Sibiului, devenite deja destinatii pentru iubitorii filmului de non-fictiune din ultimii ani. Acestea sunt: Astra Film Cinema, Mansarda Astra Film, Teatrul Gong, Aula Magna a Facultatii de Medicina, Libraria Habitus, Sala Thalia, Sala de Sticla si mult apreciatul DOM din Piata Mare – pentru proiectiile 360 (Domul mare) si proiectiile VR (Domul mic).
Biletele pentru toate evenimentele Astra Film Festival 2018 se pun in vanzare astazi, 3 octombrie, atat online, pe site-ul www.eventbook.ro, precum si in reteaua librariilor Humanitas din intreaga tara. Din 15 octombrie biletele vor fi disponibile si la casieriile AFF Infopoint (Piata Mare) si Thalia, iar din 16 octombrie biletele vor fi disponibile la toate casieriile AFF.

Un ghid complet pentru achizitionarea de bilete si abonamente, programul casieriilor si accesul in salile de proiectie si evenimente, este disponibil aici.
Programul complet al Festivalului Astra Film 2018 poate fi consultat si descarcat aici.
Editia a 25-a a Festivalului International Astra Film Sibiu aduce si anul acesta in Romania unele dintre cele mai importante si premiate productii de non-fictiune, printre care Sand and Blood (Regia Matthias Krepp si Angelika Spangel), castigatorul premiului Silver Eye la Jihlava IDFF si al Premiului Juriului la Kiev Human Rights Documentary Film Festival; Tanzania Tranzit (Regia Jeroen van Velzen), Best Cinematography in a Documentary Film la Tribeca Film Festival; Yvonne (Regia Tommaso Perfetti), Most Innovative Film la Visions du Réel; Solving My Mother (Regia Ieva Ozolina), Premiul Juriului pentru Debut la IDFA; The Night (Regia Steffan Strandberg) si Easy Lessons (Regia Dorottya  Zurbó).  Realizatorii acestor filme vor fi prezenti la Sibiu, unde vor participa la sesiuni de Q&A dupa proiectiile filmelor.
Un numar record de 51 documentare vor avea premiera la AFF 2018. Dintre acestea, My Father, Imre (Romania, Regia  Andreea Stiliuc), Wedding of the Year (Romania, Regia   József Bán),  If Objects Could Speak (Canada, Romania, Regia Luiza Parvu si Toma Peiu), precum si Remnants of a Conversation (Marea Britanie, Regia  Jules Leano) vor avea premiera mondiala.  Ink of Yam (Germania, Regia Tom Fröhlich, Fitzcarraldo Syndrome (Elvetia, Regia Laura Morales) si My Voina (Cehia, Regia  Zora Čápová) sunt printre filmele care vor avea la Sibiu premiera internationala. Patruzeci de productii vor avea premiera nationala.
Discutiile panel, care vor pune in dezbatere tematici ale AFF 2018, ii au ca invitati si moderatori pe Michael Stewart, Radu Umbres, Alexandru Solomon, Cristian Tudor Popescu, Emil Hurezeanu, Oana Vasiu si multi altii.
Concerte live cu nominalizatii la Grammy The Tiger Lillies, in deschiderea Festivalului, cu Dan Basu, ca VJ intr-un concert imersiv in DOM, si alti invitati-surpriza, precum si un spectacol de teatru documentar – Jurnal de Romania: Constanta, de Carmen Vidu – completeaza programul bogat si divers al Astra Film Festival 2018.
“La aniversarea a 25 de ani de Festival, suntem incantati nu numai sa prezentam o colectie excelenta de filme de non-fictiune realizate de cei mai buni documentaristi din lume la ora actuala, dar si sa sarbatorim cum se cuvine, alaturi de colegii si prietenii nostri din industrie, sa rasplatim publicul nostru fidel cu o poveste frumoasa si cu o experienta de neuitat, spune Dumitru Budrala, director fondator al Astra Film Festival.
Festivalul International Astra Film Sibiu a fost lansat in 1993 ca un proiect inovator in Europa Centrala si de Est si a avut timp de 25 de ani o contributie semnificativa la stabilirea unui cadru pentru dezvoltarea cinematografiei documentare in intreaga regiune si in special in Romania. Astra Film Festival a atras constant atentia industriei asupra artei filmului de non-fictiune, sprijinind dezvoltarea genului si deschizand noi orizonturi pentru realizatori. Astra Film Festival 2018 este organizat de Astra Film, CNM Astra si Fundatia Astra Film, cu sprijinul Consiliul Judetean Sibiu, al Ministerului Culturii si Identitatii Nationale si al Centrului National al Cinematografiei. Evenimentul este cofinantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria Municipiului Sibiu si de Uniunea Europeana prin Programul Europa Creativa.
Astra Film Festival se afla sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top