Arte Vizuale

Programul Festivalului European de Fotografie

În preambulul Festivalului în Palatul Cultural din Arad, va fi vernisată expoziţia membrilor fotoclubului „Clar de Bucureşti” , în ArtGaleria din Bistriţa expoziţia personală Robert Kovacs, intitulată „Made în România”, iar în Galeria „Clio” din Arad va fi vernisat la data de 4 mai 2012, la ora 17:00 ediţia a IV-a a Salonului Internaţional de Fotografie turistică AR-TUR 2012. În Galeria Cinematografiei „Patria” din capitală, va fi înaugurat, la data de 9 mai 2012, la ora 18:00, Salonul Naţional „Eva XXI”, organizat în parteneriat cu Fotoclubul „Alutus” din Slatina. Galeria Complexului „Oradea Plazza” va găzdui expoziţia de grup a artiştilor fotografi orădeni Constantin Dancoglu E.FIAP/b – Gheorghe Petrila A.FIAP, intitulată „Sufletul satului românesc”, organizată în parteneriat cu Clubul Fotografic „Nufărul” din oraşul de pe Crişul Repede, care va fi înaugurată, în prezenţa autorilor, luni 14 mai 2012, la ora 18:00.
În cadrul Festivalului vor fi vernisate mai multe expoziţii ale artiştilor fotografi din diferite ţări europene: la sediul Centrului de Informare Ucrainean din capitală, va fi înaugurată în data de 9 mai 2012, la ora 16:00, expoziţia reprezentativă a artiştilor fotografi din Ucraina. Galeria Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, va găzdui tot din data de 9 mai 2012, două expoziţii internaţionale: prima intitulată „Europa Fotografilor”, organizată în parteneriat cu Asociaţia „Euro Foto Art” din Oradea şi Fotoclubul „Dunărea de Jos” din Galaţi, respectiv de la ora 12:00, expoziţia „Serbia Foto 2007 – 2011 Best Of”, organizată în parteneriat cu Fotoclubul „Dunărea de Jos” din Galaţi.
Biblioteca Judeţeană Olt „Ion Minulescu” din Slatina-Olt, va găzdui expoziţia artiştilor fotografi din Firenze-Italia, iar în noua Galerie a Primăriei din Râmnicu Vâlcea, va fi vernisată, în cadrul Zilei oraşului, în prezenţa oficialilor locali, judeţeni şi a preşedintelui AAFR, expoziţia reprezentativă a artiştilor fotografi din Germania, organizată în parteneriat cu Primăria şi Fotoclubul „Floarea de Colţ” din localitate.
În Galeria Casei „Bernâdy” din Târgu Mureş, va fi vernisată, tot în data de 9 mai 2012, ora 18:00, expoziţia membrilor Fotoclubului „Nogrâd” din Salgotarjân – Ungaria”, iar în holul de sus a Operei Maghiare din Cluj Napoca, va fi înaugurată, de la ora 17:00, expoziţia membrilor „Helsinki Camera Club” din Finlanda, organizată în parteneriat cu Fotoclubul „Stars” din Cluj Napoca. Din lucrările membrilor Fotoclubului „Pozitiv” din Cernăuţi – Ucraina (Organizaţie parteneră a AAFR), vor fi organizate două expoziţii, în cadrul primei ediţii a Festivalului European de Fotografie.
Astfel, în data de 17 mai 2012, la ora 17:00, va fi vernisată prima expoziţie în Galeria Artelor Vizuale Shopping City din Suceava, organizată în parteneriat cu Fundaţia Umanitară „Clopot” din Suceava iar a doua intitulată „România văzută de artişti fotografi din Ucraina”, în Galeria de Artă „Clio” din Arad, organizată în parteneriat cu Fotoclubul „Arad” şi care urmează să fie înaugurată la data de 24 mai 2012, la ora 17:00.
Festivalului European de fotografie cuprinde şi două expoziţii ale artiştilor fotografi din România, care urmează să fie vernisate în două oraşe europene. Astfel în Galeria Sandershof-Brehna din Germania, va fi vernisată în prezenţa autorului şi a oficialilor locali şi judeţeni din Baia Mare expoziţia personală a artistului fotograf Gabriel Moţica, intitulată „Maramureş-oameni, tradiţii, locuri”.
A doua expoziţie, reprezentativă a Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, intitulată „România Pitorească”, va fi vernisată la data de 11 mai 2012, la ora 18:00, în Galeria Societăţii Culturale „Mihai Eminescu” – Cernăuţi (Ucraina), în prezenţa autorilor locali şi a preşedintelui Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, artistul fotograf Ştefan Toth A.FIAP. Cu această ocazie, va fi oficializat şi Proiectul Cultural intitulat „Euro Foto Art”, iniţiat şi derulat de cele două Asociaţii din România şi Ucraina, proiect care va permite vernisarea, în fiecare lună, la Galeria din centrul oraşului Cernăuţi, a unor expoziţii ale artiştilor fotografi din Europa şi nu numai.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top