Film

Proiectii speciale la Festivalul International de Film Bucuresti 2014

In premiera in acest an, Festivalul International de Film Bucuresti propune o scurta selectie de filme lansate in cadrul prestigiosului Festival de Film de la Venetia.

Magnolia-b-iffSylvain Auzou, selectionerul Venice Days, va aduce la Bucuresti, sub denumirea „Venice Days Presents”, trei filme care au facut istorie: Viata frumoasa / Belle Vie, extraordinarul debut in lungmetraj al lui Jean Denizot, primit cu ovatii la Salonic si Angers; Bethleem, primul film tanarului Yuval Adler, laureat cu 7 premii (din 13 nominalizari) la Premiile Academiei de Film din Israel, si C.R.A.Z.Y, filmul cu care Jean-Marc Vallée a castigat aprecierea criticii internationale, cu aproape 10 ani inainte de dublu-oscarizatul Dallas Buyers Club.
La fel ca in fiecare an, Festivalul International de Film Bucuresti va acorda un Premiu de Excelenta. Laureatul din acest an este Dan Nutu, in cinstea caruia festivalul va proiecta Ratacire (regia Alexandru Tatos, pe un scenariu de Alexandru Tatos si Ion Baiesu), film de la a carui premiera s-au implinit anul trecut 35 de ani.
Pe 14 decembrie 2013 ne-a parasit Peter O’Toole… In cadrul editiei cu numarul 10, echipa Bucuresti IFF a decis sa difuzeze, in memoriam, epicul Lawrence of Arabia (1962, regia David Lean), cistigator a sapte premii Oscar (nu si rol principal masculin!). Filmul va fi proiectat in versiune integrala, restaurata digital.
Pe 2 februarie 2014 ne-am despartit de Philip Seymour Hoffman… Clasicul modern Magnolia (1999, regia Paul Thomas Anderson), castigator al Ursului de Aur la Berlin (si al nici unui premiu Oscar!), va fi proiectat, in memoriam, intr-o copie restaurata digital.
Tot intr-o copie restaurata digital va fi prezentat, intr-o proiectie speciala la Club Control, Stop Making Sense, seminalul film-concert Talking Heads regizat de Jonathan Demme si de la a carui premiera se implinesc in 2014 30 de ani. La acest eveniment intrarea va fi libera.
Cea de-a 10-a editie a Festivalului International de Film Bucuresti, cel mai vechi festival competitiv din Capitala destinat exclusiv filmului de lungmetraj, va avea loc in perioada 26 martie – 2 aprilie 2014, la Cinema Studio, NCRR – Studioul Horia Bernea, sala Elvira Popescu si Institutul Cervantes.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top