Special

Record mondial de live cooking, pe 14 septembrie la WishFest – Festivalul Lampioanelor pe Apă

30 dintre cei mai buni bucătari vor pregăti cel mai mare tapas de caracatiță din lume

Food court la WishFest 2

WishFest este primul festival din România dedicat lampioanelor pe apă și va avea loc pe 14 și 15 septembrie, pe malul lacului Floreasca din București. Evenimentul aduce la un loc concerte live și DJ set-uri, activități sportive pe apă, plimbări cu vaporașul pe lac, lansare zilnică de lampioane personalizate și zeci de feluri de mâncare cu pește și fructe de mare, pregătite de chefi renumiți.

Food court la WishFest 1

Curioșii vor putea învăța tainele pregătirii fructelor de mare la sesiunile de live cooking iar pe 14 septembrie, Taverna Racilor, împreună cu Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, se pregătește pentru un adevărat tur de forță gastronomic. Vizitatorii sunt invitați să vadă cum o echipă de 30 de bucătari, coordonată de bucătarul chef al Tavernei Racilor, va prepara cel mai mare tapas de caracatiță din lume, cu un timp de tăiere ce va deveni noul record mondial – 15 minute.

Food court la WishFest 5

Bucătarii specializați în fructe de mare vor pregăti la WishFest o rețetă proprie de tapas de caracatiță, iar din cele 500 de kilograme de materie primă vor rezulta peste 2.500 de porții, pe care pofticioșii vor avea ocazia să le deguste în cadrul festivalului.

Food court la WishFest 4

Pe lângă festinul culinar, festivalul se dorește a fi o experiență inedită pentru toate vârstele. Publicul poate participa la o  mulțime de activități printre care se vor regăsi tatuajele cu henna și codițele colorate, dar și atelierele de personalizare creativă a lampioanelor, iar seara lacul se va lumina cu mii de dorințe purtate de lampioane. Pe scena amenajată pe lac vor urca Dimitri’s Bats, Pinholes, Grimus și Firma.

Food court la WishFest 3

Wishfest este un eveniment responsabil, cu grijă față de mediul înconjurător și toate măsurile pentru a-l proteja au fost luate – toate lampioanele sunt create manual din materiale biodegradabile (hârtie de orez și lemn) iar seară de seară, o echipă dedicată va igieniza malurile și suprafața lacului.
Detalii despre program și activități se pot vedea pe https://wishfest.ro/ și pe FB: WishFest-Festivalul-Lampioanelor-pe-Apă .
Evenimentul este organizat cu sprijinul Ambasadei Regatului Thailandei în România.
Partenerii festivalului sunt: Taverna Racilor, Paul’s Sea Food, Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, Bucharest Dragon Boat, Coroprate Games, Pescobar,Waterbike.ro, Heineken, Coca Cola, Project Logistics 95.
Parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, Adevărul, Agerpres, Iqads, PRwave, Iqool, Bucătăraș, Gustos, Yumstops, Revista Atelierul, Acasă, Catchy, The Trends, Goingout, Bucharest Guide, Bookblog, 4arte, Feeder, Coțofana Urbană, bucureșteni.ro, inoras.ro, România Pozitivă.

Record mondial de live cooking la WishFest 14.09.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top