Film

“Roboțelul de Aur” deschide Docuart – Festivalul de Film Documentar Românesc

Ediția a 4-a a festivalului de film documentar românesc București Docuart Fest debutează pe 30 septembrie cu o proiecție în premieră în cadrul galei de deschidere la Cinemateca Eforie.

deschidere-docuart

Docuart Fest 2015 deschide această ediție cu unul dintre cele 26 de filme documentar selectate în cadrul competiției, dar și cu o expoziție creativă. Miercuri, 30 septembrie, începând cu ora 19:30, va fi proiectată în premieră națională producția “Roboțelul de Aur”, în regia tinerilor Mihai Dragolea și Radu Mocanu. Acesta din urmă a studiat Regie de Film și a absolvit Esra Paris, iar Mihai este absolvent al Universității ”Babaș-Bolyai”, Facultatea de Film și TV.Documentarul acestora urmărește povestea unei jucătoare românce de box multiplă campioană europeană și mondială. După ce a fost abandonată, a trăit o viață violentă, în derivă și disperare până la vârsta de 20 de ani. Steluța Duță a fost descoperită de antrenorul și părintele său adoptiv, Constantin Vocilaș. Protagonista, alături de antrenor și cei doi regizori care s-au ocupat în exclusivitate de aducerea la viață a materialului prezent la London East End Film Festival vor lua parte la eveniment, urmănd să susțină o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul după încheierea proiecției.
De asemenea, de la ora 18:30, are loc vernisajul artiștilor Raluca și Matei Arnăutu, expoziția acestora, “Noise and Silence”, fiind liberă de urmărit la Cinemateca Eforie în perioada 30 septembrie – 4 octombrie.
Accesul la Gala de deschidere se face pe baza completării unei invitații online. Pentru înscriere intrați aici.
București Docuart Fest se desfășoară în perioada 30 septembrie – 4 octombrie, având intrarea liberă pe întreg parcursul proiecțiilor stabilite la Cinemateca Eforie și Cinema Muzeul Țăranului Român, urmând să aducă spectatorilor producții de film documentar românesc recent realizate, masterclass-uri, dezbateri și activități culturale adiacente.
Ediția din acest an este realizată de asociația Docuart cu sprijinul UCIN (Uniunea Cineaștilor din România).

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top