Film

Romania International Film Festival (Ro-IFF), pana duminica la Bucuresti

A opta ediţie a Romania International Film Festival (Ro-IFF), festivalul de film cu buget mic şi filme mari, deschisă vineri, va continua până duminică, 7 octombrie, la Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române, Sala Horia Bernea a Muzeului Naţional al Ţăranului Român şi clubul Fabrica, toate din Bucureşti.
Până la sfârşitul săptămânii în curs, mai mulţi invitaţi a Ro-IFF îşi vor prezenta filmele (din competiţiile CineBlackSeaWoman in Cinema şi Docs & Shorts, dar şi din secţiunea necompetiţională Panorama) pentru publicul festivalului.
Printre ei, actriţa germană de origine românăMaria-Victoria Drăguş, care a lucrat, printre alţii, cu unul dintre cei mai importanţi cineaşti europeni, austriacul Michael Haneke, la multipremiatul film al acestuia „Panglica albă” (Das Weiße Band / The White Ribbon), nominalizat în 2010 la Oscarul pentru Cel mai bun film străin.
Pentru interpretarea sa în această producţie, actriţa a fost distinsă cu prestigiosul German Film Award.
Prezentă la Bucureşti până la finalul Ro-IFF 2012Maria-Victoria Drăguş reprezintă echipa filmului „Ucide-mă” (Töte mich / Tue-moi / Kill Me, regia Emily Atef, coproducţie Franţa-Germania-Elveţia, 2012 – competiţia Woman in Cinema), în care are cel mai recent rol principal al carierei sale, deja plină de succese.
Ucide-mă” este proiectat în premieră naţională în cadrul Ro-IFF, după următorul program: marţi, de la ora 20:30, şi miercuri, de la ora 13:00 – la Sala Union a Cinematecii Române, duminică, de la ora 16:00 – la Sala Horia Bernea a Muzeului Naţional al Ţăranului Român.
Preţul biletelor de intrare la Ro-IFF este de 5 lei, pentru Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române, şi de 7 lei, pentru Sala Horia Bernea a Muzeului Naţional al Ţăranului Român. Proiecţiile din Club Fabrica au intrarea liberă.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top