Teatru

S-a încheiat cea de-a 7-a ediţie a Festivalului de Teatru Experimental MAN.In.FEST

Cea de-a  7-a ediţie a Festivalului de Teatru Experimental MAN.In.FEST s-a deşfăşurat la Cluj, între 23 şi 25 mai 2014, în prezenţa unui public numerous, pe Bulevardul Eroilor, în zona Casei Matei Corvin şi pe scena mare din P-ta Mihai Viteazu.

man-in-fest-final-2014MAN.In.FEST International Experimental Theatre Festival este unul dintre puţinele festivaluri de teatru experimental din România. Evenimentul a fost creat din dorinţa de a introduce în spaţiul teatral naţional creaţii contemporane de renume internaţional, care să familiarizeze publicul din România cu inovaţiile din domeniul artistic existente în afara ţării.
Festivalul s-a desfăşurat sub forma unei competiţii între performance-urile participante, premiul cel mare, în valoare de 4000 de euro, fiind castigat de olandezii  Beeldje Living Statues – cu performance-ul Photographer and his assistant.
Ediţia din acest an ne-a propus 18 reprezentaţii, reunind 11 trupe de artişti din 10 ţări, şi s-a deşfăşurat ca festival integral stradal, după ce ediţiile precedente explorau şi alte spaţii nonconvenţionale. Printre show-urile găzduite de MAN.In.FEST 2014 s-au numărat statui vivante din Arnhem, Olanda, capitala mondială a performance-urilor de acest gen, dar şi din Berlin (un dublu campion mondial – John Eicke) sau Viena (Damian McKinnon, campion european). Clujenii au avut parte, de asemenea, de spectacole de dans contemporan special concepute pentru spaţiul public şi apreciate la nivel internaţional (BK Compagnie, Berlin), de performance-uri care discută probleme legate de cuplul modern (compania Moveo din Barcelona) sau subiecte sensibil politice (Loja Laboratory Theatre din Prishtina, Kosovo). Alte momente cheie ale MAN.In.FEST au fost show-ul spectaculos al polonezilor de la Teatr Formy din Wroclaw, Polonia, prezentat în prima seară de festival sau performance-ul cu măşti al danezilor de la A Humdrum Life – Mime Theatre. Asociaţia Macaia din Bucureşti a prezentat un performance puternic senzorial creat special pentru MAN.In.FEST, O noapte cu Edith Piaf!, în timp ce englezii de la Mime The Gap au facut deliciul publicului cu un spectacol de mimă interactiv, potrivit pentru toate vârstele: The Cleaners.
Pentru mai multe detalii legate de spectacolele care au fost prezente în festival, accesaţi http://festivalmaninfest.ro/festival.html
Organizator: Asociatia Teatrul Imposibil
Asociaţia TEATRUL IMPOSIBIL este o organizaţie non-guvernamentală, fără scop patrimonial, înfiinţată în Cluj-Napoca în 2003, care are ca scop promovarea culturii româneşti prin organizarea sau sprijinirea de manifestări teatrale, plastice, audio-vizuale şi alte manifestări culturale, în vederea stabilirii unui dialog între cultura românească şi valorile europene şi universale. Nu în ultimul rând, Asociaţia doreşte să promoveze tinerii creatori, precum şi exploatarea unor tematici neconvenţionale.
Pentru informaţii suplimentare: http://festivalmaninfest.ro/festival.html
Contact Asociaţia Teatrul Imposibil:
contact@festivalmaninfest.ro
Marius Pallade Agârbiceanu – 0733767164
Paul Boca – 0754521406
Proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.
Parteneri ai proiectului: Biblioteca Judeţeană Octavian Goga Cluj, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, City FOOD, Anna Cori all shoes, Cărăbaş Lungu – Societate Civilă de Avocaţi
Sponsori: Wedas, Accord – birou de turism
Parteneri de promovare: Iullius Mall, Amprenta Advertising
Parteneri media: TVR Cluj, Şapte seri, Info Trafic, Monitorul de Cluj, Napoca FM, Ziarul Metropolis, Ziua de Cluj, Revista Bulevard, Radio Impuls, Hello, Făclia, Cluj Today, Realitatea FM, Look TV, Art Act Magazine.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top