Film

ȘASE LUNGMETRAJE ÎN PREMIERĂ ÎN COMPETIȚIA DRACULA FILM: HORROR AND FANTASY FESTIVAL BRAȘOV

Cea de-a doua ediție a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival va avea loc între 1 și 5 octombrie, în Brașov (jud. Brașov), la Teatrul Sică Alexandrescu, Cinemateca Patria și Club Rockstadt.

Dracula Film 2014

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival este un festival competițional – în cadrul căruia vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy – și are 3 secțiuni: competiție lungmetraj internațional, competiție scurtmetraj internațional și competiție scurtmetraj românesc.
În competiția de lungmetraj internațional au fost selecționate 6 filme, toate putând fi urmărite în premieră în România. Printre titlurile selecționate se numără The Canal/ Canal (2014) al regizorului irlandez Ivan Kavanagh și Norviyia/ Norway (2014), lungmetrajul regizorului grec Yannis Veslemes.
Pentru Canal regizorul irlandez Ivan Kavanagh amestecă thrillerul psiholgic cu filmul polițist și poveștile cu fantome. David, lucrător la o arhivă de filme descoperă accidental că în casa în care locuiește împreună cu familia a avut loc o crimă oribilă. Curiozitatea sa pentru ororile comise cu mai bine de o sută de ani în urmă trezesc însă ceva. Un ceva feroce și deloc dispus să se lase investigat. Iar prima persoană care dispare este tocmai soția lui David, pe care toată lumea începe să îl suspecteze de crimă.
Trailer: http://imdb.to/1oD53PG
În Norway un vampir pasionat de dans, un norvegian dealer de droguri și o prostituată se intersectează în Atena anului 1984. Comedia neagră semnată de Yannis Veslemes este delicios de cinică și poate trece drept un Jarmush rătăcit prin Elada epocii disco.
Filmul va rula în prezența regizorului.
Trailer: http://bit.ly/1lHWkkQ
În cadrul Dracula Film: Horror and Fantasy Festival va avea loc o proiecție specială, la 10 ani de la premiera filmului lui Julian Richards, a lungmetrajului The Last Horror Movie, unul dintre reperele cinema-ului independent. Thriller-ul despre un duo de ucigași în serie care-și înregistrează pe VHS  crimele și le infiltrează prin centre de închirieri casete video pentru a pescui și victime, și spectatori, este deranjant de eficient. Și nu doar din ororile prezentate ci și din modul subversiv în care aduce în discuție voyeurismul spectatorului și spectacularizarea celor mai oribile violențe. Multiplu premiat prin festivaluri, The Last Horror Movie este un reper și pentru pasionații genului found footage, dar și o vizionare necesară oricărui cinefil.
Galezul Julian Richards este unul dintre regizorii cu cultstatus ai genului horror. Thrillerele sale brutale – Shiver (2011), Summer Scars (2007) și The Last Horror Movie (2004) – sunt filme care abordează mecanica violenței și disfuncțiile societale. Richards este și unul dintre jucătorii importanți de pe piața distribuției internațioanle de film prin compania sa, Jinga Films.
Julian Richards este președintele juriul Dracula Film: Horror and Fantasy Festival.
De asemenea, din juriu mai fac parte și Toni Benages i Gallard – artist grafic și director al Festivalului Cryptshow (Barcelona), selecționer pentru Filmets Badalona Film Festival – și Aurelian Nica, Original Production Manager HBO România (Râmâi cu mine, Anul Dragonului, Vorbitor, The Shukar Collective Project, În derivă, Lumea văzută de Ion B. – care a câștigat un premiu Emmy în 2010 -, Australia).
Dracula Film: Horror and Fantasy Festival are loc anual în luna octombrie în Brașov, este organizat de Asociația Culturală Fanzin și prezentat de Viasat History.
Parteneri instituționali: Primăria Municipiului Brașov, Centrul Național al Cinematografiei România, Teatrul Sică Alexandrescu, Cinemateca Patria
Sponsori: Silva, BCR, Coresi Shopping Resort, Optiplaza, Țiriac Auto, Kronbun
Partener culinar: Sergiana Poiana Mărului
Parteneri: RoImage, Club Rockstadt, Kunstadt
Parteneri media: Prima TV, Kiss FM, Zile si Nopți, Cațavencii, Sub 25, Cinemagia, Cinefan, CinemaRx, Filmreporter, ALD Movieland, Fort Knox PR, ROEvents, All about Romanian Cinema, Getlokal, Cooperativa Urbana, infestival.ro.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top