Film

Se anunță o seară Creepy la Anim’est 2012

Creepy Animation Night, unul dintre cele mai așteptate evenimente din cadrul Anim’est, a ajuns la ediția a patra. Animații bizare, inedite, sumbre sau horror, 22 de filme grupate în trei programe. Între ele, un live act demențial într-o asociere unicat: Traum și Marius Roșu.
Traum se află în pragul lansării celui de-al treilea disc. Cântecele simple, fără floricele inutile, cu versuri răutacioase țipate de Mihai Andrei, spun povești soul dintr-un univers aberant. Într-un cuvânt, garagepunk. Marius Roșu (artist vizual și director de creație la G.A.V. România) spune lucruri puține și face multe. Cea mai creepy noapte din an începe la ora 23:00, la Cinema Patria.
Nici în timpul zilei nu e loc de odihnă. La cinema Studio, de la ora 18:00, Rosto le dă întâlnire fanilor animației. După prezența de anul trecut, când a avut filmul Monster of Nix în competiție, animatorul şi artistul olandez se întoarce la festivalul Anim’est, de data aceasta în carne și oase, în calitate de invitat special şi membru al juriului Competiției de Scurt și Lung Metraj. Fanii scurt-metrajului The Monster of Nix nu au voie să rateze proiecția specială și prezentarea autorului de la ediţia de anul acesta.
Cine nu a ajuns la deschiderea Anim’est, mai are șansa de a vedea ParaNorman de la ora 20:00, la Studio. Tot ultima șansă și pentru vizionarea lungmetrajului cehesc Alois Nebel (22:00)
Sâmbătă seară, de la ora 19:00 are loc Gala de închidere a festivalului.
Cele 10 trofee Anim’est de anul acesta își vor găsi stăpânii iar după decernarea premiilor, publicul va putea asista la un spectacol al olandezei Sonja van Hamel. Draw Clips, clipuri filmate și proiectate în timpul concertelor, scene și personaje care călătoresc odată cu muzica vor încânta cu siguranța spectatorii.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top