Film

Se lansează NOMAD Minorities Film Festival din România

Prima ediţie a NOMAD Minorities Film Festival din România se va desfăşura în perioada 19 mai – 28 iunie, şi va ajunge în cinci oraşe din ţară.

nomad-minoritis-film-festival-2015-iFestivalFestivalul organizat de Asociaţia Culturală Metropolis va aduce în atenţia publicului producţii cinematografice (filme de lung-metraj, comedii, drame, documentare, filme de artă, filme experimentale şi de ficţiune, scurt-metraje) care sărbătoresc culturi, etnii şi comunităţi minoritare cu rădăcini istorice puternice în România.
Prima ediţie este focalizată pe subiecte relevante atât la nivel local, cât şi international, care explorează complexitatea istorică a acestor grupuri, lumea fascinantă a ritualurilor şi credinţelor,  cât şi continua luptă de păstrare a identităţii într-o lume tot mai uniformă şi standardizată.
Primele oraşe vizitate anul acesta sunt Constanţa (2 – 7 iunie), Bucureşti (9 – 14 iunie), Târgu Mureş (16 – 21 iunie) şi Timişoara (23 – 28 iunie), în care Festivalul va proiecta câte şase filme în aer liber, timp de o săptămână. În perioada 19 – 24 mai, în parteneriat cu Muzeul Intercultural din Oslo, NOMAD va face prima oprire la Oslo, Norvegia.

– OPEN CALL FOR PROJECTS –

NOMAD, Festivalul Internaţional de Film despre Minorităţi din România invită tinerii regizori, producătorii și distribuitorii de film să își înscrie cele mai noi proiecte în competiţia oficială de scurtmetraje NOMAD – secţiunea competiţională pentru filme scurte (documentare, filme de ficţiune, filme experimentale, proiecte antropologice, reportaje video de investigaţie etc.), dedicate în special publicului tânăr, care propun sau prezintă noi perspective interesante asupra unor grupuri/comunităţi minoritare din România. Înscrierile pentru ediția 2015 a festivalului încep pe 27 ianuarie 2015 și sunt deschise până pe 30 aprilie 2015, iar filmele câştigătoare selectate vor fi prezentate în cele cinci oraşe, în perioada 19 mai – 28 iunie. Festivalurile dedicate unor teme puternice oferă cineştilor o oportunitate unică de a face cunoscute publicului larg poveşti care aşteptau o platformă, o voce sau o simplă camera de filmat. Scopul premiului oferit de NOMAD IFF este acela de a promova filmul de artă, independent şi a încuraja, în special, cinema-ul nou şi tânăr. Selecția într-un festival internațional care ajunge în mai multe locații și un premiu internaţional pot ajuta filmele să aibă parte de o bună distribuţie, iar pe cineastul aflat la început de drum să se promoveze.
Regulamentul complet al Nomad IFF 2015 poate fi consultat pe site-ul nomad.metropolisfilm.ro. Filmele pot fi înscrise direct pe site alături de formularul de înscriere completat.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top