Teatru

Sectia Germana a Teatrului National din Sibiu participa la Festivalul Interetnic de Teatru

impotriva-democratiei-foto-maria-stefanescu-1

Secţia Germană a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă duminică, 18 noiembrie, ora 17:00, spectacolul „Împotriva democraţiei/ Gegen die Demokratie” în regia lui Alexandru Dabija. Evenimentul are loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Interetnic de Teatru.
Regizorul Alexandru Dabija şi trupa Secţiei Germane a Teatrului Naţional din Sibiu vor prezenta în închiderea ediției din acest an a Festivalului Interetnic de Teatru, ce are loc în perioada 11 – 18 noiembrie la Oradea, un spectacol provocator după piesa dramaturgului spaniol Esteve Soler – „Contra la democracia”. Distins anul trecut cu premiul „Serra d’Or” pentru cea mai bună piesă, textul dramaturgului spaniol porneşte de la ideea democraţiei ca o farsă ce produce orori la nivel mondial. Piesa îmbină comedia cu genul horror şi face parte dintr-o trilogie alături de piesele „Contra el progrés” şi „Contra l’amor”. „Gegen die Demokratie / Împotriva democraţiei” a avut premiera naţională anul acesta, pe data de 28 septembrie. Spectacolul este prezentat în limba germană, cu traducere în limba română, iar din distribuţie fac parte actorii Daniel Plier, Iulia-Maria Popa, Ali Deac, Wolfgang Kandler, Daniel Bucher și Emöke Boldizsár.
Editia din acest an a festivalului este organizată de Teatrul Szigligeti din Oradea. Bienala itinerantă, a cărui gazdă precedentă a fost Teatrul de Cameră din Arad, este un festival al teatrelor şi trupelor minoritare din România, astfel că, alături de teatrele maghiare din Transilvania vor fi prezente teatrele şi trupele nemţeşti din Timişoara şi Sibiu, respectiv Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top