Special

Seri de documentare la Festivalul Schimbării

Asociația A.R.T. Fusion a pregătit în cadrul Festivalului Schimbării, care va avea loc între 26 și 27 iulie, la ceainăria ArCuB, două seri de documentare.

cine-schimbatorAstfel, sâmbătă și duminică, de la ora 20:30, veți avea ocazia să fiți CINE-SCHIMBĂTORI în cadrul Festivalului Schimbării. Împreună vom putea urmări două documentare cu totul speciale.
Sâmbătă, cu sprijinul Asociației DocuArt (http://docuart.ro/), vom proiecta documentarul „Speranțe la vânzare” (Hopes for sale). Filmul include interviuri cu fete din România care au fost vândute cu scopul de a fi exploatate sexual în străinătate sau în România.
Duminică vă invităm la „Shady Side of Chocolate” (http://www.shady-chocolate.com/en), un documentar despre industria ciocolatei și munca infantilă.
La finalul documentarelor, vă invităm să dezbatem problematicile prezentate și să încercăm să găsim și soluții pentru ele.
Ce este Festivalul Schimbării?
Un eveniment care își propune să îi încurajeze pe oameni să facă schimbări în bine, în societatea în care trăiesc.
Întregul Festival a fost gândit în așa fel încât fiecare dintre participanți să fie un actor al schimbării, în fiecare dintre activităție pe care A.R.T. Fusion le-a pregătit.
Timp de două zile, în cadrul evenimentului, vă invităm să fiți nu doar CINE-SCHIMBĂTORI, ci și GLOB-ACTORI la ateliere de educație globală, CITITORI la Biblioteca Vie sau
SPECT-ACTORI la piesele de Teatru  Forum și Teatru Imagine.
Tot în cadrul Festivalului, veți putea vedea expoziția „Planeta Pata Rât” , realizată de Dampo Photography (vezi aici pagina de Facebook a expoziției – https://www.facebook.com/DampoStudio), o incursiune superficială în ceea ce presupune viața a peste 1000 de suflete care își câștigă existența adunând plastic și metal de pe groapa de gunoi a orașului Cluj-Napoca.
Intrarea este liberă!
Vrei să faci o schimbare în comunitatea ta? Vino la Festival și susține proiectul pe GoGetFunding – http://gogetfunding.com/project/festival-of-change-festivalul-schimbarii
Agenda Festivalului Schimbării:
11:00 – 14:00 – Atelierele de educație globală
14:00 – 18:00 – Biblioteca Vie
18:00 – 20:00 –Teatru Imagine (26.06) /Teatru Forum (27.07)
20:30 – Seara de documentare
Mai multe detalii pe pagina de eveniment a Festivalului – https://www.facebook.com/events/320967961405118/
***
Despre Asociația A.R.T. Fusion (http://artfusion.ro/)
A.R.T. Fusion a luat naștere din dorința de a face o schimbare și din pasiune pentru Teatru Forum. În 2005, șapte tineri motivați să producă o schimbare în viața tinerilor și îndrăgostiți de metoda teatru forum s-au reunit, undeva într-un beci din București, și au ajuns la concluzia că au nevoie de o organizație a lor. Nu știau foarte multe despre ce înseamnă ONG-urile în general.
Știau sigur că vor să producă o schimbare în comunitatea în care trăiesc, că au descoperit metoda perfectă pentru așa ceva – teatru forum, că vor ca și alți tineri să o descopere și că au alături oameni dragi și cu pasiuni comune.
Misiunea A.R.T. Fusion estea ceea de a crea schimbare socială prin responsabilizarea oamenilor din comunitate, iar vizunea este aceea a unei lumi în care fiecare este conștient de rolul lui în societate la nivel global și aduce o schimbare în comunitatea în care vrea să trăiască. Asociația își desfășoară proiectele pe două dimensiuni, globală și socială.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top