Special

Sezonul japonez al Teatrului National din Sibiu continua la Teatrul KAZE din Tokio

cineva-ma-asteapta-131211-s-eastman-0066

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă în perioada 1 – 3 martie spectacolul „Cineva mă așteaptă…” în turneu la Teatrul de Repertoriu KAZE din Tokio.
„Cineva mă așteaptă…“ este primul proiect one man show al actorului Tomohiko Kogi. Spectacolul este o adaptare după textul omonim al scriitorului nipon Seiko Ito, câștigător al Premiului Yukio Mishima pentru literatură din 1988. Prezentat în japoneză, cu supratitrare în limba română, spectacolul de pe scena teatrului sibian este o analiză asupra naturii umane și preia teme importante ca religia, libertatea de alegere, timpul și izolarea omului modern.
Tomohiko Kogi a absolvit cursurile de actorie ale Universităţii Wasia Waseda din Tokio și este colaborator al Teatrului Naţional „Radu Stanca“ Sibiu din 2007, unde joacă în doisprezece spectacole: Casa Andersen – povești de Crăciun, Călătoriile lui Gulliver, D’ale carnavalului, Faust, Frumoasa din pădurea adormită (Secţia Germană), Hoţii (Secţia Germană), Kafka meets Japan, Love Factory, Metamorfoze, Puricele în ureche (Secţia Germană), Talismanul (Secţia Germană) și Visul unei nopţi de vară (Secţia Germană).
Fondat în 1987, KAZE și-a stabilit propriul spaţiu de joc în 1999 și se remarcă ca una dintre puţinele companii de teatru din Japonia care au adoptat sistemul de repertoriu. Compania japoneză este bine cunoscută pentru co-producţiile și schimburile de proiecte multinaţionale cu artiști din Franţa, România, Polonia, Germania și Republica Moldova. Compania KAZE a susţinut, de asemenea, două reprezentaţii la noi în ţară, în 2008 („The Story of Panda“ după Matei Vișniec, în regia lui Fuminari Nagumo) și 2009 („The Beggar“ după Bertolt Brecht, în regia lui Yoshinari Asano), în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.
Cele trei reprezentaţii ale spectacolului „Cineva mă așteaptă…” vor avea loc vineri, 1 martie, ora 19:00, sâmbătă, 2 martie, ora 19:00 și duminică, 3 martie, ora 15:00, la sediul Teatrului KAZE din 1-2-4 Higashinakano Nakano-ku, Tokio. Preţul unui bilet la spectacolul sibian variază între 4000 și 2500 de yeni japonezi.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top