Muzica

Sibiu Jazz Festival, în plină desfășurare

Ediția aniversară Sibiu Jazz Festival a început aseară, 22 octombrie, la Teatrul Gong, cu sala arhiplină. Săptămâna jazzistică continuă cu trei seri care vor aduce concerte inedite și muzică cu influențe și stiluri variate. Începând de astăzi, 23 octombrie, iubitorii de jazz sunt invitați la Sala Thalia, care devine gazda festivalului până la finele acestuia. La următoarele evenimente ale festivalului sunt așteptați zilnic peste 400 de spectatori, biletele puse în vânzare fiind deja aproape epuizate.

sibiu-jazz-festival-desfasurare

Programul Sibiu Jazz Festival  (23-25 octombrie)
Vineri, 23 octombrie (Sala Thalia, ora 19:00) celebrul pianist spaniol de flamenco-jazz  DORANTES este așteptat la Sibiu cu un concert în premieră în România. Al doilea concert al serii va fi susținut de Edi Jak Neumann International Quartet, cu un program „In Memoriam Ornette Coleman”.
Sâmbătă, 24 octombrie (Sala Thalia, ora 19:00), seara va debuta cu prezentarea unui proiect inedit, creat la Sibiu în perioada festivalului – European Union Jazz Residency, la care participă muzicieni din Iordania, Moldova și Romania. Ulterior, Amos Hoffman Quartet (Israel) propune publicului proiectul “Brown Sugar”, o combinație electrizantă, în care  influențele melodice și ritmice orientale se împletesc cu groove-ul American. Seara se va încheia în acordul ritmurilor exotice cubaneze cu SONEROS DE VERDAD, a doua generație Buena Vista Social Club, în premieră în România.
Duminică, 25 octombrie (Sala Thalia, ora 19:00), în ultima seară de festival, publicul va putea asculta trioul pianistului timișorean Sebastian Spanache. Ritmuri africane și Island Jazz (Madagascar, Mauritius, Mozambic) vor încheia festivalul cu o combinație exotică de jazz și muzică străveche africană.
Proiectul European Union Jazz Residency
European Union Residency este un proiect finanțat de Uniunea Europeană și implementat în cooperare cu reţeaua institutelor culturale europene (EUNIC) care funcţionează în Iordania. Proiectul este coordonat de Fundația Sibiu Jazz Festival și Amman Jazz Festival.
Ideea programului de rezidență este să aducă împreună tineri muzicieni din Iordania și Europa, oferindu-le șansa să lucreze timp de o săptămână pentru a crea un proiect comun. La Sibiu Jazz Festival au fost selectați să participe muzicienii: Atef Malhas (chitară), Bashar Khries (percuție), din Iordania, Alexandru Arcuș (saxofon), din Republica Moldova și Sebastian Spanache (pian), din România. Rezultatul muzical al programului de rezidență la Sibiu Jazz Festival va fi prezentat sâmbătă seara.
”Este vorba despre un proiect care are la bază schimbul de experiență între muzicieni. Acest lucru devine captivant când se întâlnesc muzicieni din Orientul Mijlociu și Europa de Sud-Est, ambele regiuni fiind bogate în tradiții muzicale. Prin acest proiect sper să descopăr noi concepții muzicale și să inițiez o comunicare de durată cu acești muzicieni, pe care îi întâlnesc pentru prima dată”, a declarat unul dintre participanții în cadrul proiectului European Union Jazz Residency, Alexandru Arcuș.
Bilete disponibile
Pentru vineri, 23 octombrie, biletele puse în vânzare au fost aproape epuizate, iar pentru sâmbătă, 24 octombrie este sold out.
În limita locurilor disponibile, biletele pentru concerte se mai pot achiziționa în rețeaua EVENTIM, la Librăriile Humanitas, la punctele de vânzare – Orange, Vodafone, Germanos, OMV.
BILET pentru o seară: 70 lei, redus 50 lei
ABONAMENT: 200 lei, redus 150 lei
Reducerile sunt valabile pentru elevi, studenți, pensionari și persoane cu dizabilități.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top