Dans

Sibiul a fost timp de patru zile kilometrul zero al dansului

balet_2Duminică, 24 martie 2013 s-a încheiat la Sibiu cea de-a şasea ediţie a Concursului Internaţional de Dans Clasic şi Contemporan, singurul concurs de dans din Europa afiliat celei mai mari competiţii de dans din lume “Competiţia Mondială de Balet”, Orlando, Florida. Etapa de la Sibiu a debutat joi, 21 martie 2013 şi timp de trei zile, până sâmbătă 23 martie 2013, 50 de concurenţi veniţi din toate colţurile lumii (Brazilia, SUA, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Serbia, Republica Moldova şi România) au concurat pentru marele premiu al competiţiei de 3000 de dolari şi pentru un loc în finala mare a concursului din Statele Unite ale Americii.
Concursul s-a desfăşurat pe trei categorii de vârstă: juniori (9 – 13 ani), intermediari (14 – 17 ani) şi seniori (18 – 26 ani). Juriul de la Sibiu a fost format din specialişti, maeştri ai baletului, foşti balerini veniţi, de asemenea, din toată lumea: Vasile Petruţiu (SUA) – preşedintele juriului şi directorul WBC Orlando, Florida, Sergiu Anghel (România), Cosmin Marculeţiu (SUA), Luba Gulyaeva (Rusia), Dorin Gal (Germania), Alexander Hoffmann (Germania), Egle Spokaite (Lituania), Elisabetta Hertel (Italia).
Duminică, 24 martie 2013 a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor o Gală de Balet în cadrul căreia au dansat atât concurenţii câştigători ai competiţiei mai sus numite, cât şi invitaţii din străinătate ai evenimentului: Jordan Elisabeth Long (SUA), Ernesto Boada (Cuba), Yoel Carero (Cuba) şi Cristina Dijmaru (România).
balet_1Marele premiu al competiţiei împărţit de şase concurenţi 
Urmare a etapelor de jurizare din fiecare seară de concurs, juriul a decis să ofere premiul cel mare de trei mii de dolari şi calificarea în finala din SUA a competiţiei, mai multor concurenţi şi nu unuia singur. Astfel, competiţia de la Sibiu va trimite în finala din SUA şase balerini, dintre care doi balerini ai Teatrului de Balet Sibiu.
Numele concurenţilor care vor merge în finala din SUA a WBC şi premiile câştigate de aceştia sunt:
Categoria juniori
1. Cosmin Marinescu, România – câştigător al medaliei de argint şi a unui premiu de 250 de dolari;
2. Irina Georgiana Tarău, România – câştigătoare a medaliei de argint şi a unui premiu de 250 de dolari;
3. Amyra Cristina Badro, România – câştigătoare a medaliei de bronz şi a unui premiu în valoare de 250 de dolari.
Categoria intermediari
1. Leanne From, SUA – câştigătoare a medaliei de aur şi a unui premiu în valoare de 750 de dolari.
Categoria seniori
1. Takahiro Tsubo, Japonia (balerin al Teatrului de Balet Sibiu) – câştigător al medaliei de argint şi a unui premiu în valoare de 750 de dolari;
2. Risa Mochizuki, Japonia (balerină a Teatrului de Balet Sibiu) – câştigătoare a medaliei de argint şi a unui premiu în valoare de 750 de dolari.
Fotografii din toate cele trei zile ale competiţiei (21– 23 martie 2013), din seara de gală (24 martie 2013), precum şi un rezumat video al zilei de sâmbătă 23 martie 2013 sunt încărcate pe pagina de facebook a Teatrului de Balet Sibiu: www.facebook.com/TeatruldeBaletSibiu. Spectacolul de gală de duminică 24 martie 2013 a fost prezentat de jurnalista Alexandra Chescu.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top