Film

SIERANEVADA, cel mai recent film semnat de Cristi Puiu, în proiecție specială la Anonimul

SIERANEVADA, cel mai recent film al regizorului Cristi Puiu a fost prezentat în deschiderea Serii Filmului Românesc la ANONIMUL, marți, 9 august.

Cristi-Puiu-Sieranevada-ANONIMUL-13_2

Proiecția a fost urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul Cristi Puiu, actrițele Dana Dogaru și Ana Ciontea și producătorul Anca Puiu.
După cum a mărturisit Cristi Puiu, ideea filmului pornește de la o întâmplare petrecută la parastasul tatălui său. “Sunt câteva povești care sunt adevărate, pe care le-am pus în film. Povestea din mașina- pe care o povestește Lary (Mimi Brănescu) e minciuna pe care a spus-o fratele meu tatălui meu.”
“Faptul că ați rămas cu noi până la ora aceasta e un lucru foarte bun atât pentru noi, cât și pentru film”, a spus Dana Dogaru. “Mi-a făcut mare plăcere și îmi face mare plăcere să fac parte din povestea aceasta, scrisă și făcută de Cristi Puiu” a mărturisit Ana Ciontea.
Producătorul Anca Puiu s-a referit la distribuția în cinematografe a filmului, subliniind faptul că este dificil să distribui în cinema un film cu o durata de aproape 3 ore, iar Cristi Puiu a adăugat:
“Faptul că fac filme lungi e o problemă în primul rând pentru mine: mi-ar plăcea ca filmele pe care le fac să circule, dar e ceea ce simt atunci când fac filmul- aceea e durata și acolo mă opresc”.
SIERANEVADA va rula în cinematografele din România din 9 septembrie.
Seara Filmului Românesc a continuat cu proiecția scurtmetrajelor NINEL, regia Constantin Popescu și OASE PENTRU OTTO, regia Matei Lucaci- Grunberg- în prezența scenaristei Lia Bugnar și producătorului Anghel Damian- și a lungmetrajului MIRACOLUL DIN TEKIR, regia Ruxandra Zenide- Competiție lungmetraj, în prezența actriței Dorotheea Petre.
ANONIMUL 13 se desfășoară în perioada 8- 14 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.
Ediția a 13-a a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL este organizată de Fundația Anonimul și Asociația FAMart, cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România, Consiliului Județean Tulcea și Autorității Naționale pentru Turism.
Sponsori principali: Staropramen, Vodafone România
Sponsori: BRD Groupe Société Générale, HBO România, TNT România
Parteneri principali: Green Village, Green Dolphin Camping, TUI TravelCenter, Eurolines, IT Smart Distribution, UNIQA Asigurări
Parteneri: Dacia, Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23”, Propaganda Creative Marketing, Hotel Ibis Gara de Nord, Tinmar Energy, Epson, Green Sound Team, Film Festival, Design4U, Evergreen Concept, Maressia, Napolact, Pepsi, Rio-Bucovina, LacertA Winery, Napolact, Domeniile Urlati, Jagermeister, Bacardi, True Drinks, Julius Meinl
Parteneri media: Radio Guerrilla, Viva, Revista Psychologies, 24 FUN, Cinemagia, AaRC.ro, oamenisigusturi.ro, Cinefan.ro, Urban.ro, Ralix.ro

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top