Muzica

Sighisoara Blues Festival sare un an

Johnny-Winter-la-Sighisoara-Blues-Festival-2012Mult-așteptatul festival Sighișoara Blues Festival nu se va mai organiza anul acesta din lipsă de fonduri. Astfel, organizatorii au anunțat că în acest an iubitorii blues-ului nu se vor întâlni la o nouă ediție a festivalului, anunțul fiind postat pe pagina de internet a evenimentului devenit deja tradiție în Sighișoara și chiar România.
„Dragi prieteni, iubitori de blues, întrucât ne dorim să menținem cât mai ridicat nivelul artistic al festivalului nostru, am decis ca ediția nr. 9 din Februarie 2013 să se contopească într-o ediție jubiliară în Februarie 2014. Astfel, vom sărbători cei 10 ani de ,,Sighișoara Blues Festival” în ultimul weekend din Februarie 2014 într-o ediție extinsă, care să se constituie în cel mai important eveniment al festivalului de până acum”.
Festivalul internațional de blues „Sighișoara Blues Festival” se năștea în primăvara lui 2005. Este organizat anual în ultimul weekend al lunii februarie, pe parcursul a 3 zile consecutive, cu două concerte pe seară. Concertele se desfășoară în sala de spectacole „Mihai Eminescu” a orașului Sighișoara, sală cu o capacitate de 500 locuri și o acustică foarte bună. Evenimentul este organizat de asociația culturală Sighișoara Blues Hospital.
Sighișoara Blues Festival este singurul eveniment de prestigiu de acest gen din țară. El își propune promovarea Blues-ului, gen muzical care, deși este sărac reprezentat pe scena națională, se adresează unui public tot mai numeros în ultima vreme.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top