Special

Simultan Festival, 10 – 12 octombrie 2013

A IX-a editie a Festivalului Simultan se va desfasura in perioada 10-12 octombrie, avand ca tema „Necunoscut Popular”.
Cu acest concept ne propunem să analizam ideea de popularitate ca fenomen social în percepția colectivă. Astfel, popularitatea este un fenomen social care defineste pe acel cineva sau ceva care este apreciat si cunoscut de toata lumea. Cu cat un lucru este mai popular, cu atat este mai raspandit si mai multe persoane au acces la el. Deoarece popularitatea este judecata intotdeauna într-un context social, cu cat sunt mai multi cei care sustin sau stiu ceva sau pe cineva, cu atat mai mare va fi numarul celor care judeca. In relatiile interpersonale oamenii pot sa altereze aparentele si sa schimbe modul in care ceilalti ii percep, ascunzandu-si identitatea reala.
Identitatea ramane insa o caracteristica distinctiva a fiecarui individ, iar lucrul important este legat de perceptia acestuia asupra sa personal si asupra sa in relatia cu ceilalti. Cu totii ne definim identitatea raportandu-ne sinele prezent la sinele trecut si viitor.
„Necunoscutul Popular” doreste sa supuna reflectiei ipostaze diferite cum sunt cultura de masa vs. underground, cliseu vs originalitate, speranța, obsesie, invidie, frica, ironie, succes, esec etc. in incercarea de a defini popularitatea sau non-popularitate și percepția de sine.
SIMULTAN este un festival dedicat artei media si experimentului artistic, facand o punte de legatura intre diferite medii.
Initiat de un grup de artisti, festivalul Simultan s-a nascut ca un proiect artistic avand scopul de a creea un context cultural al prezentului pe scena locala, incurajand formele noi si inovative de exprimare artistice, in domeniul artei vizuale si sonore.

simultan-festival2013-poster

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top