Muzica

SoNoRo „UP” 2013 – O editie la inaltime

A VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo are loc între 1 și 17 noiembrie 2013, la București, Iași și Cluj.
Programul ales este reprezentativ pentru tema acestei ediții – SoNoRo UP: Văzduh, Aurora,  Divin en détail, Golden Birds and Black Angels, De peste munți sau Letters from the Sky sunt doar câteva dintre titlurile concertelor din acest noiembrie.
Pe lângă artiști deja cunoscuți publicului SoNoRo, precum pianiștii Diana Ketler și Konstantin Lifschitz, violoniștii Alexander Sitkovetsky, Erik Schumann și Andrej Bielow, violistul Christian Naș, hornistul Olivier Darbellay sau violonceliștii Adrian Brendel și Monika Leskovar, mai mulți muzicieni de renume vor debuta în acest an pe scenele festivalului: violoniștii Ilya Gringolts și Alissa Margulis, violistul Maxim Rysanov, violonceliștii Sonia Wieder Atherton și Marcin Sieniawski, Ansamblul Niguna din Paris și Cvartetul Engegard din Oslo.
Mai multe detalii despre concertele și evenimentele speciale ale festivalului vor fi disponibile în curând.
Programul complet al festivalului SoNoRo poate fi găsit pe www.sonoro.ro, iar biletele şi abonamentele pentru concertele festivalului din București sunt disponibile până la data de 5 octombrie la prețuri promoționale prin reţeaua Eventim – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas şi online pe www.eventim.ro.
***
Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim planul vieţii culturale româneşti şi a inclus scena muzicală românească într-o reţea de festivaluri europene de înaltă ţinută. Pe lângă parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel şi Japonia, SoNoRo a concertat în  unele dintre cele mai renumite săli din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim şi Carnegie Hall din New York.
Ediția SoNoRo “Love Unlimited” de anul trecut a însemnat peste 8.000 de spectatori, 17 concerte în patru orașe și peste 35 de artiști internaționali, o nouă ediție SoNoRo Arezzo și debutul SoNoRo la Atena și la Istanbul.

afis_sonoro_up_2013

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top