Teatru

Spectacolul „Antisocial” participă la Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru Suceava

În perioada 4 — 11 iulie 2015 va avea loc la Suceava cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru (FIST). Spectacolul „Antisocial” este prezent în programul festivalului cu două reprezentații, ce vor avea loc luni, 6 iulie, de la orele 18:00, respectiv 21:00, la Sala Dom Polski.

Foto TNRS_Antisocial_Adi Bulboaca

„Antisocial” este un spectacol realizat de Bogdan Georgescu cu studenții anilor I și II Master Arta Interpretării Caracterelor dramatice din cadrul DAT (Departamentul de Artă Teatrală) și este produs de Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu în parteneriat cu Teatrul Național „Radu Stanca”. Spectacolul are în distribuție tineri actori extrem de talentați: Cristina Blaga, Paul Bondane, Anton Balint, Călin Mihail Roajdă, Alexandra Șerban, Cristian Timbuș, Maria Tomoiagă; Asistent regie: Vlad Bacalu; Manager proiect: Luminița Puiuleț
Liceu de provincie, anul 2015, România. Elevii creează un grup secret pe un site de socializare. Profesorii află, se infiltrează și demască. Cu ajutorul unor elevi. # libertate de expresie # violarea intimității # încredere # respect # comment # sistem educațional # praf # spațiu public # turnător # calomnie # share # lipsă de profesionalism # șpagă # like # învechit # dialog @ orice nivel # cât de departe suntem de peșterile din care am ieșit? # hashtag
Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru este realizat prin asociere cu Municipiul Suceava și Consiliul Județean Suceava și este organizat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București (UNATC), Asociația Pro Casandra, Muzeul Bucovinei, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV), Centrul Cultural Bucovina și Uniunea Națională a Polonezilor, în parteneriat cu Institutul Cultural Român. FIST își propune revigorarea culturală a Municipiului Suceava prin teatru, încurajarea debutului artistic, susținerea tinerilor artiști și promovarea artei contemporane.
Ce-a de-a doua ediție a festivalului aduce spectacole reprezentative de licență și masterat ale școlilor de teatru din România precum: Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca — Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea „Lucian Blaga”, Sibiu — Departamentul de Artă Teatrală, Universitatea de Arte Târgu-Mures — Facultatea de Arte, Departamentul de Teatru și Arte Vizuale, Universitatea de Vest din Timișoara — Departamentul Muzică — Actorie din cadrul Facultății de Muzică și Teatru, UNATC „I. L. Caragiale” București — Facultatea de Teatru, Universitatea Hyperion București — Facultatea de Arte, Departamentul Artele Spectacolului. Acestora li se alătură o componentă internațională, Republica Moldova — Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Chișinău, Facultatea de Teatru, Film și Dans, Franta — ACTEA, Ville de Caen, Polonia — Academia Națională de Artă Teatrală  „Aleksander Zelwerowicz”, Varșovia, Șerbia — Universitatea de Arte din Belgrad, Facultatea de Artă Teatrală.
Pe lângă spectacole, parte din festival sunt și Conferințele FIST, evenimente destinate, în primul rând, participanților la festival. Conferințele vor avea ca invitați atât directori de festivaluri similare FIST, dar și reprezentanți ai universităților invitate. Fiecare dimineață de festival va fi animată de prezentări asupra specificului fiecărei universități, discuții și dezbateri asupra spectacolelor.
Accesul publicului la spectacolele din cadrul festivalului este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top