Film

Start inscrieri Festivalul International de Film NexT editia a 8-a, 3-7 aprilie 2014, Bucuresti

inscrieri-next-2014

Creat în 2007, în memoria regizorului Cristian Nemescu şi a sound designerului şi compozitorului Andrei Toncu, Festivalul Internaţional de Film NexT susţine cinemaul imaginativ şi inovator din întreaga lume. Misiunea sa este sa descopere şi să promoveze în plan local, naţional şi internaţional cineaştii talentaţi aflaţi la începutul carierei lor.
Programul de competiţie este rezervat filmelor de ficţiune, de scurt şi mediu metraj (cu durata de maxim 60 de minute), produse cu cel mult doi ani înainte de ediţia în curs a festivalului.
Programele din afara competiţiei (cu excepţia secţiunii „Şi ei au fost NexT Generation“) sunt de asemenea dedicate filmelor de scurt şi mediu metraj, însă genurile de film acceptate şi datele la care au fost finalizate sunt mai permisive.
„Şi ei au fost NexT Generation“ este un program din afara competiţiei, dedicat lungmetrajului de debut şi celui de-al doilea film al participanţilor la NexT în anii anteriori.
Prezentul apel la înscrieri este deschis pentru următoarele secţiuni:

  • Competiţie
  • NexT Look (în afara competiţiei)
  • NexT Is Love (în afara competiţiei)
  • NexT Kids (în afara competiţiei)

Incepand cu acest an, inscrierea filmelor (atat completarea formularului cat si trimiterea copiilor de selectie) se face exclusiv online. In formularul de inscriere, veti fi rugati sa introduceti link-ul si parola pentru ca echipa noastra de selectie sa aiba acces la filme. Link-ul poate fi pe o platforma online specializata pentru festivaluri sau poate fi un link privat Vimeo, YouTube etc.
* Nu sunt acceptate filme care sunt accesibile online publicului larg. Pot fi inscrise numai filme a caror vizionare este posibila doar pe un link cu parola.

Formatele de proiecţie acceptate

Filmul poate fi înscris numai dacă în cazul selecţiei va fi disponibilă o copie de proiecţie într-unul dintre următoarele formate digitale: QuickTime, MP4, Blu-ray.
* Copii de proiecţie pe 35 mm, Beta şi DCP nu sunt acceptate.

Termenele limită


Înscrierea online: 30 noiembrie, 2013
Copie proiecţie (numai pentru filmele selecţionate): 14 martie 2014
Criteriile de eligibilitate pentru fiecare program sunt detaliate în regulamentul pus la dispoziţie la următorul pas al înscrierii.
* Acest formular se poate completa pe etape. Informatiile deja completate sunt stocate pe server timp de 3 zile. După expirarea acestui termen, dacă nu aţi încheiat procesul de înscriere, va fi nevoie să completaţi din nou toate informaţiile.
Pentru orice alte informaţii în plus, nu ezitaţi să ne contactaţi:
entry@nextproject.ro
+40 21 252 48 67

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top