Film

START la înscrieri pentru Astra Film Festival Sibiu!

Astra Film Festival a deschis sesiunea de înscrieri pentru cea de a XIII -a ediţie Astra Film Festival (AFP), care va avea loc în perioada 14-20 octombrie.
Anul acesta se împlinesc două decenii de la inaugurarea festivalului internaţional de film documentar de la Sibiu,cel mai vechi festival de profil din România şi singurul specializat pe cinematograful de non-ficţiune.
Potrivit organizatorilor, data limită pentru înscrieri este 15 aprilie , iar cei interesaţi trebuie să trimită la Sibiu două copii DVD şi o copie printată şi semnată a formularului de înscriere. La AFF SIBIU se pot înscrie filme documentare fără restricţii de tematică sau durată. Filmele trebuie să aibă calităţi cinematografice, angajament artistic şi o puternică prezenţă a viziunii regizorului, atât în ​​forma cât și în conținutul producţiei.
Pe lângă cele patru secţiuni competiţionale, oferă o varietate de programe care prezintă diversităţile şi tendinţele curente ale filmului documentar.
După 20 de ani, în videoteca ASTRA FILM se găseşte o colecţie impresionantă unică de peste 5.000 de fime documentare produse în toată lumea.
„Au trecut două decenii de când porneam împreună cu o echipă minusculă să realizăm imposibilul, adică fondarea unui festival internaţional de film documentar într-o ţară abia ieşită din comunism. A douăzecea aniversare parcă te pune înaintea unei oglinzi cu două feţe: priveşti în urmă la ceea ce ai realizat şi te întrebi ce va aduce viitorul. Ce am reuşit până acum? Am pus Sibiul pe harta cinematografiei europene. Ce ne propunem? Să facem imposibilul, ca şi până acum.”, a declarat Dumitru Budrala, director fondator Astra Film Festival.
Ediţia aniversară va marca momentele de succes care au făcut din ASTRA FILM un brand cultural al Sibiului, prin programe retrospective, invitaţi speciali şi decernarea unor premii de excelenţă pentru contribuţia la dezvoltarea documentarului

start-la-inscrieri-pentru-astra-film-festival-sibiu

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top