Teatru

StudentFest înfrânge pandemia în stil AUTENTIC!

Arta își lasă amprenta asupra lumii indiferent de context, rolul său terapeutic observându-se în special în perioada izolării din pandemie. Pentru a celebra continuitatea și libertatea de exprimare în artă, Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT) aduce și în acest an în atenția publicului un proiect de anvergură la nivel național și internațional: StudentFest.

logo

StudentFest a apărut în anul 1992 ca o reacție împotriva cenzurii libertății de exprimare, evoluând și devenind un festival internațional studențesc de artă și cultură consacrat, care ajunge în anul 2020 la ediția cu numărul 29. Întrucât StudentFest urmărește stimularea creației artistice prin atelierele de lucru și evenimente pentru public larg, ediția din acest an caută să descopere autenticul în toate domeniile parcurse de cele opt secțiuni ale festivalului: Arte Vizuale, Arte Urbane, Dans, Design Vestimentar, Foto-Video, Literatură, Muzică și Teatru.

Arta autentică își păstrează autonomia față de societate, asumându-și totodată caracterul său social ca produs al acesteia. Aducând totodată în lumină, prin tematica ediției, arta autentică românească din folclor, artiștii sunt chemați să privească dincolo de lumea materială pentru a transcende, asemeni strămoșilor, realitatea banalului în etern.

În perioada 17-27 august, doritorii vor putea participa la peste 50 de evenimente accesibile gratuit în regim online, dar și fizic. Printre atelierele de lucru pregătite de organizatori se numără ateliere de poezie, proză, caligrafie, teatru de improvizație, dicție, tatuaje, dans, podcasting, fotografie și multe altele, înscrierile pentru acestea urmând să se deruleze curând. Evenimentele fizice vor cuprinde concerte și piese de teatru în aer liber, care vor înfrumuseța Capitala Culturală Europeană 2021, municipiul Timișoara.

Pentru a fi la curent cu noutățile, vă invităm să accesați www.studentfest.ro și pagina de Facebook a proiectului, https://www.facebook.com/studentfest.ro.

***

Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT) este singura organizaţie reprezentativă la nivelul Universităţii de Vest din Timişoara, cu o experienţă de peste 30 de ani, fapt ce o face un punct de reper pentru toate organizațiile studenţeşti din România.

Scopul OSUT este de a reprezenta interesele comune ale studenţilor şi de a stimula participarea acestora la actul educaţional, la viaţa socială, economică şi culturală. Organizaţia reprezintă un mediu asociativ de tineret, în care orice student are şansa de a se exprima şi de a-şi pune ideile în practică.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top