Muzica

Suede si The XX vor canta la Summer Well

The XX si Suede vin la Summer Well 2013, festivalul prezentat de Orange, care va avea loc pe 10 si 11 august, la locatia deja clasica, pe Domeniul Stirbey din Buftea. Cele doua zile de muzica vor aduce pe scena 10 trupe indie si alternative, alaturi de cei amintiti mai sus urmand sa mai cante The Vaccines, The Courteeners, Everything Everything, Spector si alte trupe ce vor veni in premiera in fata publicului din Romania.
Suede au inceput revolutia brit-pop si o retrezesc in 2013. Noul lor album, „Bloodsports”, a aparut anul acesta si critica il considera unul dintre cele mai bune comeback-uri din istoria recenta a muzicii britanice. Dar Suede sunt mult mai mult decat o trupa de studio buna. Pe Suede trebuie sa-i vezi live, pentru ca show-urile lor sunt fenomenale iar in 2013 Brett & Co. sunt intr-o forma extraordinara.

Albumul de debut al trupei The XX, lansat în 2009, a fost inclus pe lista celor mai bune materiale discografice ale anului de publicaţiile Rolling Stone şi NME. În 2010, trupa a primit premiul Mercury pentru cel mai bun album al anului, iar în 2013 a fost nominalizată la Brit Awards, la categoria „Best British Group”. Cel mai nou cântec al formaţiei, „Together”, apare pe coloana sonoră a filmului „The Great Gatsby”. Ii vom vedea pe The XX pe 10 august!

The Courteeners este indiscutabil formaţia preferată a oraşului Manchester. Săli pline şi bilete vândute în câteva minute pentru toate concertele susţinute, iar, mai nou, cântecul lor, „Not Nineteen Forever”, este imnul Manchester United. Dar, dincolo de succesul pe care îl au acasă, Liam Fray & co au început să cucerească lumea, mai ales după apariţia noului lor album, „Anna”, în februarie 2013. Odată cu lansarea piesei „Lose Control” -primul single extras de pe album, care a ajuns direct pe primul loc în topul britanic – şi mai nou a melodiei „Van Der Graaff”, The Courteeners este pe cale să devină unul dintre cele mai importante exporturi muzicale ale Marii Britanii.
„Arc”, noul album al Everything Everything, este unul dintre favoritele pentru câştigarea Mercury Prize 2013. Albumul i-a transformat pe cei patru britanici în vedete, iar piesa lor „Kemosabe” este unul dintre hiturile acestui an. Everything Everything va cânta în această vară la Glastonbury, T in the Park, Benicassim şi Isle of Wight, iar la Summer Well vine pe 11 august.
The 1975 este cu siguranţă trupa momentului, cu hituri precum „Chocolate” şi „The City”. Muzicienii vor cânta în deschiderea celor de la The Rolling Stones la Londra, în iulie, iar turneul lor va include în vară toate festivalurile importante. Noul album al trupei va apărea după participarea la Summer Well.
Spector este trupa perfectă pentru Summer Well. Muzica ei este o combinaţie între Roxy Music şi The Strokes, The Killers şi Kanye West. Primul ei album, „Enjoy It While It Lasts”, a fost lansat în august anul trecut. Piesele „Chevy Thunder”, „Never Fade Away” şi „Grey Shirt and Tie” se vor auzi pe domeniul Ştirbey pe 11 august.
AlunaGeorge este „Pop’s brightest hope”, după cum apreciază jurnaliştii de la The Guardian. Trupa a câştigat BBC Sound of 2013, primul ei turneu european s-a încheiat pe 12 mai, toate concertele fiind sold-out. Albumul „Body Music” va apărea cu o lună înainte de Summer Well.
The Family Rain a terminat înregistrările pentru primul ei album cu producătorul Jim Abbiss, cu care Arctic Monkeys a lucrat la primul ei disc, IAMX, la albumul recent lansat „Unified Field”, iar Adele, la „19” şi „21”. Primul ei cântec, „Trust me… I’m a genius”, este deja cunoscut, un nou single, „Pushing It”, a apărut recent, iar discul va fi lansat anul acesta de Mercury Records.
Unul dintre cei mai talentaţi chitarişti din noua generaţie de muzicieni britanici, Eugene McGuinness este cunoscut datorită hitului „Sugarplum”. Dar, mai nou, piese precum „Lion” şi „Harlequinade” se fac auzite din ce în ce mai des în playlist-urile radiourilor din întreaga lume. Cel mai recent album al său, „The Invitation to the Voyage”, a primit o mulţime de recenzii pozitive şi l-a propulsat în centrul atenţiei iubitorilor de muzică din întreaga lume. Eugene McGuinness va cânta la Summer Well pe 10 august.
Abonamentele valabile pentru ambele zile de festival pot fi achiziţionate din reţeaua Orange Shop şi online, de pe www.easytickets.ro. Preţul unui abonament este de 129 de lei până pe 15 iunie, 149 de lei în perioada 16 iunie – 9 august şi 169 de lei în zilele de festival (pe 10 şi 11 august, abonamentele vor putea fi cumpărate numai de la intrarea în spaţiul festivalului).

Summer+Well+2013+summer_well

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top