Film

Teatrul Gong aduce Festivalul Filmului Francez la Sibiu

Institutul Cultural Francez și Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă în perioada 5 – 9 noiembrie o serie de unsprezece proiecții dedicate cinematografiei franceze.

le_petit_nicolasProiecțiile de film de la Sibiu aduc în premieră o selecție dedicată nu doar publicului adult, cât și copiilor. Filmele selecționate în acest an deschid o fereastră spre cele mai incitante producții din ultimii ani, cu un accent special pe umor, în toate formele sale. Evenimentul este organizat ca un proiect satelit al Festivalului Filmului Francez de la București, ce are loc în perioada 1 – 9 noiembrie. Toate filmele sunt subtitrate în limba română. Intrarea publicului s eface pe baza biletelor puse la intrarea în sala de spectacol. Prețul unui bilet este de 5 lei, tarif unic, cu excepția proiecției cu bufet de la Casa Ille-et-Villaine pentru care se achită un bilet în valoare de 20 de lei.
Cele 11 proiecții vor avea loc după următorul program:
miercuri, 5 noiembrie, ora 18:00, la Teatrul GONG
MARIAGE À MENDOZA (2013), o comedie de Edouard Deluc
cu: Nicolas Duvauchelle, Philippe Rebbot, Benjamin Biolay
premiul pentru cel mai bun film – Festival de la Réunion
Doi frați ajung în Argentina pentru a lua parte la nunta verișorului lor, în Mendoza, o localitate din vestul țării. Marea aventură la care cei doi visau de mult timp stătea sa înceapă, însă, la sosirea în Buenos-Aires, Antoine nu e în apele sale, fiindca soția sa tocmai îl părăsise. Marcus era sigur că această calatorie îi va reda fratelui său buna dispoziție. Pe drumul spre nuntă tot mai plin de peripetii, cei doi frați se vor regăsi în modul cel mai hilar.
joi, 6 noiembrie, ora 18:00, la Teatrul GONG
LE GRAND AMOUR (1968)
cu Pierre Etaix, Annie Fratellini, Nicole Calfan, Louis Maïs
o nominalizare la Festivals de Cannes
Pierre este căsătorit cu Florence. Totul e bine în relaţia lor şi la serviciu. Directorul fabricii socrului său, Pierre îşi petrece zilele semnând cecuri, iar serile privind la televizor. Anii trec monoton, până când o tânără secretară este angajată. Pierre se îndrăgosteşte de ea şi începe să viseze…
vineri, 7 noiembrie, ora 14:00, la Teatrul GONG
LES BEAUX GOSSES (2009), o comedie de Riad Sattouf
cu: Vincent Lacoste, Anthony Sonigo, Alice Tremolières
Premiul Louis Leduc la Festivalul Césars
Premiul Camera d’Or la Festivalul de la Cannes
Hervé, un adolescent în vârstă de 14 ani, nu foarte arătos și nici foarte inteligent este pus în fața unei situații mai puțin obișnuite: este plăcut de cea mai frumoasă fată din clasă.
vineri, 7 noiembrie, ora 18:00, la Teatrul GONG
AU BOUT DU CONTE (2013), o comedie de Agnès Jaoui
cu: Agnès Jaoui, Jean-Pierre Bacri, Agathe Bonitzer
A fost odată ca niciodată o tânără care credea în marea iubire, în semne și în destin; o femeie care visa să devină actriță și care își pierduse nădejdea că va reuși într-o bună zi; un tânăr care credea în talentul lui de compozitor, dar care nu avea multă încredere în el.
A fost odată ca niciodată o fetiță care credea în Dumnezeu.
A fost odată ca niciodată un bărbat care nu credea în nimic până în ziua în care o clarvăzătoare i-a prezis data morții.
vineri, 7 noiembrie ora 20:00, la Teatrul GONG
MICHAEL KOHLHAAS (2013), o dramă istorică de Arnaud des Pallières
cu: Mads Mikkelsen, Mélusine Mayance, Delphine Chuillot
Premiu cel mai bun sunet și cea mai bună muzică la Festivalul Césars
În secolul al XVI-les, în Cévennes, negustorul de cai Michael Kohlhaas duce o viață de familie fericită și prosperă. Victimă a nedreptății unui nobil, acest om pios și integru strânge o armată și luptă până la capăt pentru a-și redobândi drepturile.
sâmbătă, 8 noiembrie, ora 12:00, la Casa de Ille-et-Vilaine (Cine Brunch / cu bufet)
DU VENT DANS MES MOLLETS (2012), o comedie de Carine Tardieu
cu: Agnès Jaoui, Denis Podalydès, Juliette Gombert
Sufocată de grija și dragostea excesivă a părinților săi, Rachel, o fetiță de 9 ani, numără minutele care o despart de libertate. Până în ziua în care îl întâlnește pe îndrăznețul Valérie.
sâmbătă, 8 noiembrie, ora 17:00, la Teatrul GONG
LE PETIT NICOLAS (2009), o comedie de familie de Laurent Tirard
cu: Maxime Godart, Valérie Lemercier, Kad Merad
Nicolas duce o viață liniștită. Are niște părinți care îl iubesc, o gașcă de prieteni simpatici cu care se distrează de minune și nu are de gând să schimbe toate astea. Însă, într-o zi, Nicolas surprinde o conversație între părinții săi din care înțelege că mama sa este însărcinată.
Intră în panică și își imaginează ce-i mai rău: în curând va avea un frate mai mic, care-i va acapara întrutotul pe părinții săi, iar aceștia nu se vor mai ocupa de el, sfârșind prin a-l părăsi în pădure, asemenea lui Degețel.
sâmbătă, 8 noiembrie, ora 19:00, la Teatrul GONG
ADIEU BERTHE (2012), o comedie de Bruno Podalydès
Buni a murit. Berthe nu mai este! Ca să fim sinceri, Armand a uitat-o puţin pe bunica lui… Lucrează ca farmacist la Chatou, împreună cu soţia Hélène. Armand a ascuns în sertarul cu medicamente accesoriile pentru un număr de magie pe care-l pregăteşte, în secret, pentru aniversarea fiicei amantei lui, Alix. Şi buni ce legătură are cu asta? O îngroapă sau o incinerează? Dar cine era, de fapt, Berthe?
duminică, 9 noiembrie, ora 12:00, la Teatrul GONG
LE JOUR DES CORNEILLES (2011), film de animație de Jean-Christophe Dessaint
cu: Jean Reno, Lorànt Deutsch, Isabelle Carré
recomandat copiilor peste 6 ani
Într-o cabană din adâncul pădurii, un băiat şi tatăl său duc o viaţă grea şi primitivă, izolaţi de restul lumii. Copilăria băiatului este marcată de sentimente de teamă şi admiraţie faţă de tată, iar fantomele care bântuie pădurea îi sunt singurele prietene. Într-o zi, descoperă un sat din apropiere, unde o cunoaşte pe Manon.
duminică, 9 noiembrie, ora 17:00
PLAYTIME (1967), o comedie de Jacques Tati
cu: Jacques Tati, Barbara Dennek, Jacqueline Lecome
Pentru acest film s-a construit un oraș-decor pe un spațiu de 15.000 m2, ceea ce a necesitat 50.000 m3 de beton, 1.200 m2 de geamuri și cam 100 de muncitori timp de 5 luni.
duminică, 9 noiembrie, ora 19:00
L’ÉCUME DES JOURS (2014), un film de Michel Gondry
cu: Romain Duris, Audrey Tautou, Gad Elmaleh
Premiul pentru cele mai bune decoruri la Festivalul Césars
Povestea suprarealistă și poetică a unui tânăr idealist și inventiv, Colin, care o întâlnește pe Chloé, o tânără ce pare a fi întruchiparea unui blues de Duke Ellington. Căsătoria lor idilică ia o întorsătură tristă când în plămânul lui Chloé crește un nufăr. Pentru a o putea îngriji într-un Paris fantasmatic, Colin trebuie să lucreze în condiții din ce în ce mai absurde, în vreme ce în jurul lor apartamentul se degradează, iar grupul de prieteni, printre care talentatul Nicolas și Chick, fan înflăcărat al filozofului Jean-Sol Partre, începe să dispară.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top