Teatru

Teatrul Ion Creangă participă la Festivalul „Teatru, Stradă şi Copil”, 19 mai – 1 iunie 2014

Teatrul Ion Creangă participă, în premieră, la cea de-a patra ediţie a Festivalului „Teatru, Stradă şi Copil”, cu un program de spectacole care se vor desfăşura în intervalul 19 mai – 1 iunie, zilnic, de luni până duminică, în Parcul „Alexandru Ioan Cuza” (fost IOR – sector 3).

Afis_Teatrul_Ion_Creanga_Festival_Teatru_Strada_si_CopilRepertoriul, susţinut pe scena teatrului-cort special amenajat în parc, este dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 12 ani, aceştia fiind invitaţi să urmărească aventurile năstruşnicelor personaje din spectacolele „Lumea lui Paparin” – cea mai recentă producţie a Teatrului Ion Creangă, „De-aş fi Scufiţa Roşie”, dar şi „Un Lup, o capră şi trei iezi”, spectacol premiat în cadrul celei de-a 15-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „Cortina magică” – Premiul pentru cea mai bună adaptare a unei poveşti clasice pentru copii.
PROGRAMUL TEATRULUI ION CREANGĂ
PARCUL „ALEXANDRU IOAN CUZA”
19 MAI – 1 IUNIE 2014
UN LUP, O CAPRĂ ŞI TREI IEZI
19, 28 & 30 mai, ora 10.00
Punerea în scenă a poveştii lui Ion Creangă sub forma unei comedii muzicale interactive, cu dans şi cuplete pline de aluzii contemporane familiare copiilor, este o propunere atractivă pentru publicul de astăzi. Astfel, Lupul îşi cântă partitura pe ritm dance, Iezii fac primii paşi în premergător, Capra merge pe trotinetă, iar Fierarul foloseşte un instrumentar modern de subţiere a glasului.
DE-AŞ FI SCUFIŢA ROŞIE
25 – 31 mai, orele 11.00 & 18.00
Spectacolul propune o variantă modernă a cunoscutului basm scris de Charles Perrault şi Fraţii Grimm, în care Aniel, o tânără pasionată de Internet, îşi doreşte şi reuşeşte să devină Scufiţa Roşie. O călătorie în timp şi imaginaţie, spectacolul ne poartă în atmosfera unui orăşel de provincie a cărui viaţă tihnită este tulburată de apariţia unui străin ce seamănă uneori cu un lup.
LUMEA LUI PAPARIN
20-23, 26-27, 29 mai, ora 10.00
24 mai – 1 iunie, orele 11.00 – 18.00
În staţia Paparin, nici unul dintre călătorii din sala de aşteptare nu are cum să încurce trenurile sau să piardă legăturile spre locul în care îşi doreşte să ajungă. Asta pentru că toţi se îndreaptă spre aceeaşi destinaţie: lumea unui mare şi misterios inventator. Însă mai important decât destinaţia este să porneşti la drum alături de oamenii potriviţi, o lecţie pe care o vom afla până la sfârşitul acestui spectacol, o comedie cu tâlc, colorată ca un vis un copil.
Festivalul „Teatru, Stradă şi Copil” este o iniţiativă a Teatrului de animaţie Ţăndărică, care îşi propune, prin intermediul acestui proiect cultural, să susţină o serie de spectacole de teatru în mai multe parcuri din Capitală şi să „reinventeze astfel noţiunea de teatru itinerant cu o stagiune aproape permanentă”. Aflat la cea de-a patra ediţie, Festivalul se desfăşoară anul acesta în perioada 15 mai – 14 septembrie,  fiind realizat sub egida UNIMA România şi ASSITEJ România.
Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă (Sala Rapsodia – Str. Lipscani, nr. 53), dar şi în locaţie, la punctul de vânzare din Parcul „Alexandru Ioan Cuza”. Biletele sunt disponibile de asemenea în reţeaua Eventim, online, pe site-ul www.eventim.ro, şi la magazinele partenere: Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librăriile Humanitas sau Cărtureşti.
Pentru informaţii suplimentare despre program, puteţi accesa site-ul www.teatrulioncreanga.ro.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top