Film

„The Company You Keep”, de Robert Redford, inchide Cinepolitica

Robert-Redford_The-Company-You-Keep

Thriller-ul politic The Company You Keep, în regia lui Robert Redford, va rula în premieră în România, într-o proiecţie unică, în închiderea celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica, pe 7 aprilie, la Cinema Studio.
Lansat la Veneţia, anul trecut, filmul va ajunge în cinematografele din Statele Unite pe 5 aprilie, cu două zile înainte de premiera românească la Cinepolitica.
The Company You Keep îl readuce pe Robert Redford, la 76 de ani, în dublă ipostază, de actor şi regizor, la cinci ani după Lions for Lambs (2007). Redford, care deţine rolul principal, şi-a asigurat o distribuţie selectă, cu nume ca Shia LaBeouf, Julie Christie, Susan Sarandon, Nick Nolte, Brendan Gleeson, Anna Kendrick, Stanley Tucci, Sam Elliott, Terrence Howard, Richard Jenkins şi Chris Cooper.

În The Company You Keep, o adaptare după un roman de Neil Gordon, Robert Redford joacă rolul unui avocat văduv, tată al unei fetiţe, a cărui viaţă e complet dată peste cap atunci când adevărata lui identitate e dezvăluită de către un reporter (Shia LaBeouf). Cu decenii în urmă, fusese membru al The Weather Underground, o grupare radicală acuzată de incendieri şi crime în timpul protestelor împotriva războiului din Vietnam.
Descoperirea vine în contextul în care una dintre fostele militante, Susan Solarz (Susan Sarandon), este arestată şi judecată. De teamă că va pierde tot, inclusiv pe fiica sa, acesta fuge în căutarea celui care i-ar putea curăţa numele şi trecutul şi se întâlneşte cu foştii săi camarazi din anii 70.
„Robert Redford vine cu cea mai împlinită operă a sa din ultima vreme, ca actor şi regizor în The Company You Keep, un thriller intens şi totuşi admirabil de reţinut despre un fugar forţat să iasă din ascunzătoare după 30 de ani şi să-şi dovedească nevinovăţia”, scria „The Hollywood Reporter” la Festivalul de la Veneţia.
O reflecţie despre curaj şi consecinţele târzii ale rebeliunii, The Company You Keep este cel de-al nouălea film regizat de Robert Redford. În 2002, Academia Americană de Film i-a oferit un Oscar onorific pentru întreaga carieră. Redford este fondatorul celui mai mare festival de film independent de peste Ocean, cel de la Sundance.
Cinepolitica se va deschide pe 2 aprilie, la Cinema Studio, cu drama Bella Addormentata/ Dormant Beauty, în regia lui Marco Bellocchio.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top