Film

TIFF la Miercurea Ciuc

1370815279-tiffszereda_news_1Pentru prima oară în istoria TIFF (Transilvania International Film Festival), Miercurea Ciuc devine o locație a festivalului începând de 26 iunie 2013. După 12 ani de succes, TIFF, fiind cel mai renumit festival de film din România sau chiar din regiune, va contribui și la îmbogățirea vieții culturale a Ținutului Secuiesc.
TIFF încearcă adunarea și prezentarea filmelor celor mai importante în ceea ce privește originalitatea tematicilor, expresia prin imagini. Este festivalul perspectivelor noi, care devine un eveniment cultural din ce în ce mai renumit în Cluj Napoca.
TIFFszereda este o inițiativă locală care își propune să aducă cele mai noi creații ale artei cinematografice publicului secuiesc, filme populare, creații premiate sau chiar filmul marele câștigător a celei de-a 12-a ediții a TIFF.
Prima zi a TIFFszereda oferă posibilitate cineaștilor din Transilvania de a se prezenta în fața publicului. Pe lângă cele 18 filme de lung metraj, diverse programe complementare vin în întâmpinarea celor interesați, cum ar fi EducaTIFF, programul de educaţie cinematografică pentru elevi , sau workshop de film care are scopul de a promova educaţia cinematografică în rândul adolescenţilor, de a oferi şansa tinerilor cineaști de a se apropia de lumea filmului, precum și expoziții de arte plastice. După proiecțiile de seară publicul va avea șansa de a sta de vorbă cu invitații noștri: actori, regizori, producători. Invitații noștri vor fi în special actori și regizori maghiari din Transilvania și din Ungaria, dar ne vor onora cu prezența și câțiva cineaști români renumiți. Programul TIFFszereda va fi completat de concertele Festivalului Minijazz. La sfârsit de iunie locul tău este aici! Celebrități, petreceri, concerte, atmosferă bună și o mulțime de filme la TIFFSzereda!

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top