Film

TIFFszereda la prima editie

TIFFszereda-prima-editiePelicula lui Tudor Giurgiu, „Despre oameni și melci” a fost premiată cu aplauze puternice la deschiderea oficială a festivalului TIFFszereda în Miercurea Ciuc joi, 27 iunie.
Înainte de proiecție, directorul TIFF Tudor Giurgiu a salutat publicul său harghitean în limba maghiară.
Cineaștii ciucani au avut parte de două mari surprize la deschiderea oficială de joi a Festivalului TIFFszereda: au avut posibilitatea să vizioneze filmul premiat ”Despre oameni și melci” al lui Tudor Giurgiu, iar la festivitate au fost salutați de regizor în limba maghiară. ”Mă bucur mult că am reușit să aducem la Miercurea Ciuc TIFF, cel mai mare festival național de film. În primul rând pentru că Ținutul Secuiesc este una dintre cele mai frumoase zone unde am fost vreodată – este mare păcat că nu prea se produc filme pe aici. În al doilea rând pentru că am mulți prieteni în regiune și abia așteptam să ne întâlnim” – a spus directorul TIFF în discursul său în limba maghiară. Acesta a mulțumit publicului, primăriei, organizatorilor și voluntarilor pentru sprijinul acordat, deoarece fără ajutorul acestora nu putea fi organizat acest eveniment de mare anvergură.
Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Róbert Kálmán Ráduly a considerat festivalul TIFFszereda ca fiind o mare provocare pentru oraș care, prin întâmpinarea festivalului prestigios din Cluj, acum își dă examen. ”Trebuie să arătăm că există cerere și la noi pentru această artă, pentru că acele organe de simț cu ajutorul cărora ne putem bucura de experiența artistică, în ultima perioadă s-au cam »ofilit«” – a subliniat edilul orașului, referându-se la lipsa unui cinematograf în Miercurea Ciuc.
La rândul său, directorul artistic al TIFFszereda, actorul Zsolt Bogdán a considerat imaginația cel mai determinant element în formarea limbii și a gândirii, respectiv în a tot ce înseamnă astăzi cultură. ”Putem trăi fără cultură, dar nu are rost” – a conchis directorul artistic TIFFszereda.
Filmul din deschiderea festivalului, ”Despre oameni și melci” al regizorului Tudor Giurgiu – ca și celelalte pelicule proiectate la TIFFszereda – a fost primit cu mare succes, iar după fiecare spectacol realizatorii filmelor, respectiv actorii, au răspuns la întrebările sosite din partea publicului.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top