Muzica

TiMAF- Ediția 2012

Nimic în această lume nu poate pune într-o lumina bună un obiect sau o anumită acțiune, decât frumusețea exprimată la nivel creativ prin acțiuni specifice unui anumit tip de artă. Dar ce se întâmplă când pui împreună 13 arte? Atunci obții un amalgam de stimuli, care puși să coreleze, dau naștere conceptului TiMAF.
Aflat la cea de a doua ediție, Transylvania International Music and Art Festival prezintă un concept unic în România, proclamându-și originalitatea prin metodele non conformiste de abordare a publicului. Acesta din urmă va avea șansa între 5 și 28 octombrie să se bucure în mod educativ de o sumedenie de evenimente artistice menite să transfome cele 13 arte(muzică, dans, fotografie, arthitectură, arte plastice, film, arte decorative și design, publicitate, gastronomie, street art, literatură, teatru și arte marțiale) în stimuli puternici ale celor cinci simțuri: văz, auz, miros, simț și gust.
Încercând să depășească barierele festivalului standard, organizatorii TiMAF pun la cale în acest an un program bine ales, care va încerca să satisfacă dorințele oricărui tip de public. Toate evenimentele care vor contura ediția din acest an a Transylvania International Music and Art Festival vor fi mânuite în așa măsură încât să comunice cu publicul și să meargă către acesta. În această idee, începând cu 5 Octombrie, întreg Clujul va fi împânzit de acțiunile din cadrul TiMAF.
De menționat este și faptul că, un prim scop al festivalului va fi promovarea tinerelor talente. De aceea, organizatorii vor oferi celor mai novice în domeniul artistic șansa de a-și așeza numele lângă alte nume consacrate ale unor personalități de renume atât la nivel național cât și internațional, care vor fi invitate la festival. De asemenea, această oportunitate vine ca și o lecție pentru cei mai neexperimentați, oferind o ultimă lecție înainte de primii pași pe marea scenă a carierei fiecăruia.
Ceva nou și de senzație se anunță deci la TiMAF în Octombrie, însă nu trebuie uitate de pe lista de prezentare nici conceptele festivalului. Astfel, pentru fiecare dintre cele 13 arte se vor desfășura acțiuni specifice, distribuite pe trei componente principale: un main event, la care vor participa artiști de renume internațional și vor încerca să expună cât mai bine frumusețea artei pe care o reprezintă, componenta educațională, unde învățăceii vor putea intracționa cu traineri specializați în diferite domenii, și nu în ultimul rând componenta competițională, în cadrul cărora participanții vor da dovadă de talent și dedicare în încercarea de a câștiga un premiu și de a-și crea diferite oportunități de viitor.
Transylvania International Music and Art Festival este un eveniment major care va promova cultura în toate formele ei, acesta fiind un aspect care asociază noțiunea de necesitate lângă titlul festivalului. În luna Octombrie, Inima Transilvaniei își va trece locuitorii prin sfera tuturor simțurilor și a stimulilor, arătând că acest mare centru universitar își merită titulatura fruntașă în competiția pentru Capitala Culturală Europeană din 2020. În Octombrie, fiecare parte componentă a orașului Cluj-Napoca se mișcă în tandem cu TiMAF!

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top