Film

Victor Rebengiuc premiul de excelenta la Festivalul International de Film Bucuresti 2013

Start pentru Festivalul Internaţional de Film Bucureşti 2013! Prezentată în premieră mondială în competiţia de la Cannes 2012, producţia daneză “Jagten / Vânătoarea va fi proiectată în avanpremieră în România, astăzi, 15 aprilie, de la ora 19.00, la Cinema Studio, în deschiderea ediţiei a 9-a a Festivalului Internațional de Film București. Film laureat la Cannes cu premiul pentru „Cel mai bun actor” (Mads Mikkelsen), “Jagten” reprezintă unul dintre cele mai titrate filme europene ale anului trecut, cariera sa internațională culminând cu premiul pentru „Cel mai bun scenariu” la Premiile Academiei Europene de Film.
esq_rebengiuc_2_cu-copyright-copyTot în cadrul Galei de Deschidere, actorulVictor Rebengiuc va primi Premiul de Excelență acordat de festival și înmânat de Alteța Sa Regală Principele Radu al României, sub al cărui Înalt Patronaj se desfășoară Festivalul Internațional de Film București din 2009. Sâmbătă, 20 aprilie, ora 19.00, la Noul Cinematograf al Regizorului Român, în prezența actorului, se va proiecta filmul “Niki Ardelean, colonel în rezervă” (regia Lucian Pintilie), de la a cărui premieră se împlinesc 10 ani.
Victor Rebengiuc a debutat în cinema în 1956. De-a lungul carierei sale cinematografice a jucat în 48 de filme, printre care “Pădurea spînzuraților” (regia Liviu Ciulei), “De ce trag clopotele, Mitică?” (regia Lucian Pintilie), “Moromeții” (regia Stere Gulea), “Balanța” (regia Lucian Pintilie), “Cel mai iubit dintre pământeni” (regia Șerban Marinescu), “Terminus Paradis” (regia Lucian Pintilie), “Niki Ardelean, colonel în rezervă” (regia Lucian Pintilie) sau “Medalia de onoare” (regia Călin Peter Netzer). Cel mai nou film cu Victor Rebengiuc este “Câinele Japonez“, care se va lansa la cinematografe anul acesta. În acest debut în lungmetraj al regizorului Tudor Cristian Jurgiu, Rebengiuc joacă rolul tatălui, iar fiul întors din lumea mare cu o nevastă asiatică e Şerban Pavlu.
În cadrul Galei de Închidere, care va avea loc duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la Cinema Studio, Festivalul Internațional de Film București va mai acorda două Premii de Excelență – regizoarei Elisabeta Bostan și actorului Mircea Diaconu. În zilele de sâmbătă, 20 aprilie și duminică, 21 aprilie, la NCRR, se vor proiecta clasicele “Veronica” (1972), “Zâmbet de soare” (1988), “Campioana” (1990) și “Secretul armei secrete” (regia Alexandru Tatos, 1988).
Cea de-a 9-a ediție a Festivalului Internațional de Film București, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lungmetraj, are loc în perioada 15-21 aprilie 2013, la Cinema Studio, NCRR – Studioul Horia Bernea și sala Elvira Popescu.
Fiecare zi de festival se încheie cu petreceri în Control, clubul oficial al festivalului. Accesul este liber. Vă așteptăm.
Festivalul Internațional de Film București este organizat de Fundația Culturala CHARTA cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC) și al Insitutului Cultural Român (ICR).

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top