Muzica

Vineri, 18 octombrie, incepe cea de-a 46-a editie a Crizantemei de Aur

crizantema-de-aur-2013

Festivalul Național de Interpretare a Romanței și cel mai longeviv eveniment muzical al României deschide porțile celei de-a 46-a ediții, vineri, 18 octombrie, la Târgoviște.
Pe parcursul celor 3 zile, pe scenă vor urca personalități de renume precum: Felicia Filip, Vlad Miriță, Matilda Pascal Cojocorița, Carmen Tănase și Adrian Păduraru. În plus, Teatrul Național de Operetă “Ion Dacian” va pune în scenă spectacolul de canzonete  Paris, mon Amour!”.
Ajuns la cea de-a 46-a ediție, Festivalul Crizantema de Aur își va întâmpina publicul din fosta Cetate de Scaun a Țării Românești cu momente artistice deosebite ale marilor artiști autohtoni, dar și internaționali, cât și cu interpretări de suflet ale celor 14 concurenți veniți din toată țara și din Republica Moldova.
Prezentatorii evenimentului vor fi mult apreciații actorii Adrian Păduraru și Carmen Tănase.
Marea soprană Felicia Filip este și în acest an președinta juriului și va fi însoțită în prezidiu de nume importante precum: tenorul Florin Georgescu, artiștii Matilda Pascal Cojocărița și Gheorghe Turda, dirijorul Voicu Enăchescu, actorul Boris Petroff, redactorul șef Radio România Cultural Sorina Goia.
Prima seara îi va aduce pe scenă pe apreciații tenori Vlad Miriță și Florin Georgescu, cât și peMatilda Pascal-Cojocorița, artista îndrăgită a muzicii populare. Tot în această seară, câștigătorul de anul trecut al Marelui Trofeu, Gheorghe Leordan, va interpreta romanțe cu parfum de crizantemă. A doua seară de festival va continua cu momente oferite de artiști internaţionali ce vor interpreta genuri muzicale înrudite romanţei, precum canzonete din Italia, fado din Portugalia, flamenco din Spania, romanţa rusească, ungurească și ucraineană.
Gala Laureaților Crizantema de Aur 2013 va avea loc duminică, 20 octombrie și va încânta publicul cu un spectacol deosebit de canțonete, pus în scenă de Teatrul Național de Operetă “Ion Dacian”:Paris, mon Amour!”. Producția Teatrului de Operetă invită spectatorii într-o cafenea de pe o stradă pariziană, unde sub lumina felinarelor, aceștia vor asista la o serie de povești despre dragoste, artă, seducție și frumos.
Pe durata festivalului, Casa de Cultură a Sindicatelor din centrul fostei Cetăţi de Scaun a Ţării Româneşti va fi îmbrăcată în haine de sărbătoare, celebrând natura, într-o îmbinare armonioasă cu voci de aur și parfum de crizantemă.
Biletele pot fi achiziționate de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgoviște și de la Teatrul Municipal și au prețuri cuprinse între 40 și 100 de lei.
Organizatorii acestei ediții sunt Primăria Municipiului Târgovişte, Consiliul Local Târgovişte, Teatrul Municipal, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
Crizantema de Aur este cel mai important şi cel mai iubit festival dedicat romanţei. De 46 de ani, acesta are loc fără întrerupere în Târgovişte, fosta Cetate de Scaun a Ţării Româneşti. Festivalul este considerat o emblemă a muzicii româneşti şi un simbol al culturii şi valorilor autohtone. Pe parcursul celor 45 de ediţii care au avut loc până acum, personalităţi de marcă au onorat scena acestui Festival ca invitaţi, începând cu artista poporului Ioana Radu, Ileana Sărăroiu, Angela Moldovan, Gică Petrescu, Paraschiv Oprea, Ion Luican, Alexandru Arşinel şi Stela Popescu, Loredana Groza. Crizantema de Aur este un festival care de-a lungul timpului a promovat valorile româneşti şi cultura muzicală autohtonă. Actori de renume au trecut pe acestă scenă ca prezentatori: Ilinca Tomoroveanu, Traian Stănescu, Silviu Stănculescu, Mircea Albulescu, Eusebiu Ștefănescu, Natasa Rab, Adrian și Adriana Titieni,  Ștefan Velniciuc, Alexandra Velniciuc și Adrian Păduraru.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top