Teatru

Vineri incepe FEST PE LIPSCANI – editia I – HORATIU MALAELE

Vineri, 12 septembrie 2014 sunteti asteptati la deschiderea „Fest pe Lipscani”, editia I – „Horatiu Malaele”. Incepând cu ora 19:00, strada Lipscani va fi intesata de personajele cele mai cunoscute din creatiile lui Horatiu Malaele, ce vor incânta publicul intr-un decor ce recreeaza atmosfera spectacolului „In valea cu parfum de flori si zumzet de albine…”.

FestPeLipscani

Scenografia stradala este semnata de Tudor Prodan, in timp ce regia spectacolului de deschidere le apartine lui Eugen Gyemant si Gabrielei Dumitru. Spectacolul stradal de deschidere va fi urmat de o reprezentatie cu „Podu’”, dupa „Podul sinucigasilor”, de Paul Ioachim, in adaptarea si regia lui Horatiu Malaele. Alaturi de marele actor, vor urca pe scena George Ivascu si Meda Victor.
In perioada 12-21 septembrie, Teatrul de pe Lipscani realizeaza  festivalul de teatru „Fest pe Lipscani” – prima editie, dedicata aniversarii a 40 de ani de activitate a lui Horatiu Malaele. Astfel, aceasta manifestare culturala se transforma intr-un maraton teatral inedit si unic, ce va contine 10 zile cu 12 evenimente ce il vor avea ca protagonist – fie ca actor, fie ca regizor – pe marele artist român. Toate spectacolele invitate in festival vor avea loc la Sala Mare a Teatrului de pe Lipscani.
Teatrul de pe Lipscani celebreaza 40 de primaveri artistice ale lui HORATIU MALAELE. De 40 de ani, figura marelui actor a incântat zeci de mii de spectatori, generatii intregi de iubitori de teatru. Teatrul de pe Lipscani va primeste IN VALEA CU PARFUM DE FLORI SI ZUMZET DE ALBINE, alaturi de MASCARICIUL HORATIU MALAELE cu care, trancanind CÂTE-N LUNA SI IN STELE, veti trece PODU’ pâna la CAFENEAUA „La Muse”, unde veti sta la o mica bârfa despre FEMEIA CARE SI-A PIERDUT JARTIERELE si de unde veti putea privi NUNTA MUTA cu REVIZORUL ei rus, sfârsita cu FUNERALII FERICITE. Iar daca ati descifrat SCRISOAREA si sunteti gata sa gustati LECTIA de teatru pe care vi-o oferim, va invitam sa alegeti, in loc de o cina banala, intr-una din multele cafenele din jur, celebrul nostru DINEU CU PROSTI.
Asadar, in perioada 12-21 septembrie, va asteptam la Sala Mare a Teatrului de pe Lipscani sa-l aplaudam pe cel care de atâtia ani a adus zâmbetul si buna dispozitie in salile de teatru din intreaga tara.
PROGRAM FEST PE LIPSCANI
12 SEPTEMBRIE, ORA 20 – “PODU’”
13 SEPTEMBRIE, ORA 20 – “MASCARICIUL”
14 SEPTEMBRIE, ORA 20 – “CAFENEAUA”
15 SEPTEMBRIE, ORA 20 – “SCRISOAREA”
16 SEPTEMBRIE, ORA 20 – “CARAMITRU-MALAELE, CÂTE-N LUNA SI IN STELE”
17 SEPTEMBRIE, ORA 20 – “LECTIA”
17 SEPTEMBRIE, ORA 21:30 – „NUNTA MUTA”
18 SEPTEMBRIE, ORA 20 – “DINEU CU PROSTI” – SOLD OUT
19 SEPTEMBRIE, ORA 20 – “REVIZORUL” – SOLD OUT
20 SEPTEMBRIE, ORA 20 – “FEMEIA CARE SI-A PIERDUT JARTIERELE”
20 SEPTEMBRIE, ORA 21:30 – “FUNERALII FERICITE”
21 SEPTEMBRIE, ORA 20 – “IN VALEA CU PARFUM DE FLORI SI ZUMZET DE ALBINE…”
Detalii pe www.festpelipscani.ro.
Biletele se pot procura online pe www.bilete.ro si de la casieria Teatrului de pe Lipscani, zilnic, intre orele 12:00-22:00.
„Fest pe Lipscani” este un eveniment produs de Teatrul de pe Lipscani, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, Primaria Sectorului 3 si Centrul Cultural „Casa Artelor”, sector 3.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top