Film

Vineri, o zi cu zombi

return-luna-plinaSpectatorii Lună Plină au avut parte de o zi deosebit de bogată în zombi. Pe lângă cele trei filme din maratonul comediilor cu morți vii, zombifilii au putut degusta un aperitiv cușer: Cannon Fodder, prima producție israeliană de gen.
Prima doză de sânge contaminat și creaturi flămânde de carne vie a picat fix în miezul zilei. Debutul în lungmetraj al lui Eitan Gafny, selecționat în competiția oficială a festivalului, a mizat în egală măsură pe umor, pe realitățile specifice Orientului Mijlociu și zombi deosebit de săltăreți. Cei mai zvăpăiați dintre spectatori s-au delectat astfel cu acest eveniment de-a dreptul cinematografico-istoric: primul film israelian cu zombi.
În fapt de seară, a avut loc o invazie triplă a cadavrelor ambulante. Cele trei comedii cu zombi sau prezentat ordonate cronologic spectatorilor. Return of the Living Dead (Dan O’Bannon, 1985), cultissimul film seminal care a reînnoit genul la mijlocul anilor 80, a cauzat tsunamiuri de hohote și chiuituri. Ritmul hohotelor a continuat susținut pe durata unui alt film cult: Shaun of the Dead (Edgar Wright, 2004). Comedie extrem de seacă și britanică, filmul lui Wright a readus pe ecrane vedete ale insulelor britanice: Simon Pegg, Nick Frost, Kate Ashfield, Lucy Davis, Bill Nighy, Dylan Moran. La miezul nopții trecute fix, al treilea film, deosebit de recentul Cockneys vs. Zombies (Matthias Hoene, 2012) a aruncat în luptă cocalarii londonezi și contingentul geriatric împotriva unei hoarde de nemorți încet umblători.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top