Film

Why Democracy? Festival de film documentar dedicat democratiei si statului de drept

Why-Democracy

Festivalul de film WHY DEMOCRACY aduce în atenţia publicului românesc 22 de filme documentare proiectate în peste 200 de ţări şi teritorii, atingând o audienţă de peste 300 de milioane de spectatori şi generând numeroase dezbateri în toată lumea. Filmele din cadrul festivalului sunt parte dintr-un amplu proiect internaţional şi sunt realizate de regizori independenţi, premiaţi la festivaluri de film de notorietate.
În perioada 25-29 aprilie Asociaţia Pro Democraţia şi British Council România, în parteneriat cu Casa de Cultură “Mihai Ursachi” Iaşi organizează la Iaşi Festivalul de Film Documentar WHY DEMOCRACY.
Filmele din cadrul festivalului sunt parte dintr-un amplu proiect internaţional şi sunt realizate de regizori independenţi premiaţi la festivaluri de film de notorietate. Subiectele abordate sunt dintre cele mai diverse: metodele de tortură aplicate în închisorile americane, alegerea democratică a unui şef de clasă în China comunistă, scandalul generat în comunitatea musulmană de nişte benzi desenate daneze etc. Acţiunea filmelor se desfăşoară în diferite ţări: Marea Britanie, Bolivia, China, Croaţia, Cuba, Danemarca, Republica Democrată Congo, Egipt, India, Iran, Italia, Kenia, Republica Liberia, Pakistan, Rusia, Africa de Sud, Spania şi Statele Unite ale Americii.
În cadrul festivalului vor fi proiectate zilnic câte 2 filme documentare cu tematică legată de respectarea drepturilor omului şi importanţa democraţiei împreună cu 2 scurt metraje. Proiecţiile vor fi difuzate între orele 17.00 şi 20.00, iar accesul va fi gratuitToate proiecţiile sunt în limba engleză, nefiind subtitrate în limba română.
Filmele Why Democracy? au constituit punctul de plecare a numeroase discuţii în întreaga lume, ajungând la audienţe impresionante care s-au angajat într-o dezbatere globală despre democraţie şi drepturile omului. Mai multe detalii pot fi găsite la www.whydemocracy.net
Please Vote for Me” – Un experiment de democraţie în China: alegeri democratice sunt organizate într-o şcoală primară.
Bloody Cartoons“– O poveste despre cum şi de ce 12 desene dintr-o mică publicaţie de provincie din Danemarca au putut implica această ţară în confruntări cu musulmani din întreaga lume.
Taxi to the Dark Side” – O poveste despre disparităţile din ce în ce mai mari dintre respectarea drepturilor omului şi metodele folosite pentru a colecta informaţii de la suspecţii de terorism.
Egypt: We Are Watching You” – Dacă primele alegeri democratice din Egipt, după 24 de ani, sunt umbrite de acuzaţii grave de fraudă şi de numeroase acte de violenţă, ce legitimitate are noul regim?
Iron Ladies of Liberia” – După aproape două decenii de război civil, în 2006, Liberia are primul oficial ales prin vot liber, care este şi prima femeie şef de stat din Africa.
“In Search of Gandhi” -India înregistrează în ultimii ani o creştere economică evidentă. Este, însă, această dezvoltare resimţită de toată populaţia? Sau, mai bine zis, câte dintre valorile lui Gandhi se mai aplică în societatea indiană de astăzi?
For God, Tsar and the Fatherland” – O poveste despre patriotismul din Rusia, despre valorile unei societăţi, despre o altfel de democraţie.
Looking for the Revolution” – E nevoie de mai mult decât de un tricou cu Che Guevara pentru a fi revoluţionar. Pe tine ce te-ar determina să porneşti o revoluţie?
Dinner with the President” – Care sunt implicaţiile pentru democraţie în Pakistan atunci când partidele politice laice cedează în faţa agendei islamice?

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top