Film

WILD CARPATHIA – PROIECȚIE MARATON LA HIPTRIP TRAVEL FILM FESTIVAL

Pe 24 mai, HipTrip Travel Film Festival va găzdui o proiecție maraton a celor trei părți din documentarul Wild Carpathia, la Cinema Eforie din București .

wild-hiptrip-festivalWild Carpathia este o serie de documentare fenomen despre România, văzută ca ultim bastion european al conservării peisajelor naturale și sălbatice. Jurnalistul britanic Charlie Ottley a străbătut țara de la Carpați și până la Dunăre, a stat de vorbă cu personaje pitorești – artizani, păstori, săteni, persoane publice și artiști, dar și personalități precum Prințul Charles de Wales și Principesa Margareta, pentru a descoperi ceea ce face din România un spațiu unic.
Prima parte, Transylvania, se concentrează pe potențialul sălbatic și moștenirea primită de la strămoșii daci, care a rămas aproape intactă în această zonă. Pentru partea a doua a documentarului, From the Mountains to the Sea, Charlie Ottley a făcut un tur prin partea vestică a României, a vizitat locul nașterii lui Vlad Țepeș și s-a întâlnit cu Principesa Margareta în castelul Peleș din Sinaia, pentru ca apoi să coboare spre Dunăre și să exploreze un ecosistem fără echivalent în Europa. Cea de-a treia partea, Wild Forever, este rezervată nordului tării, Maramureș și Bucovina, unde reporterul descoperă tradițiile românești. De asemenea, această ultimă parte îl are ca invitat special pe Prințul Charles de Wales, intervievat și în episodul Transylvania, unul dintre străinii fascinați de România, dar și unul dintre cei mai importanți promotori ai frumuseții acestui teritoriu.
Seria de documentare Wild Carpathia va rula sâmbătă, 24 mai, la cinema Eforie din București, într-un maraton în premieră în România, inclus în seara românească a HipTrip Travel Film Festival. Toate cele trei proiecții vor avea intrarea liberă.
HipTrip Travel Film Festival este un proiect al Fundației OVI. Cu o activitate de peste trei ani în proiecte culturale, educaționale și sportive, Fundația OVI dorește prin organizarea primului festival de film de călătorii din România să promoveze și să susțină industria filmului de travel și potențialul turistic românesc.
Sponsor principal: Vivolis
Parteneri: Ambasada Marii Britanii la București, Ambasada Irlandei în România, Institutul Cervantes, Travel Communication Romania, Media Advertising, Arhiva Națională de Filme, Autoritatea Națională pentru Turism, The European Nature Trust
Parteneri media: România Liberă, Academia Cațavencu, Zile și Nopți, Tabu, Orasul Meu, Cooperativa Urbana
Blogguri oficiale ale evenimentului: imperatortravel.ro,  lumeamare.ro,  travelgirls.ro,  turistu. ro,  viajoa.ro

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top