Special

Workshop de dramaturgie coregrafica, un proiect coordonat de Gina Serbanescu

workshop-de-dramaturgieDramaturgia coregrafică este un domeniu relativ nou în spaţiul performativ românesc. Ancoraţi într-o cultură preponderent literară, chiar după multe schimbări şi provocări în planul mentalităţii, suntem adesea tentaţi să relaţionăm termenul „dramaturgie” cu un domeniu legat exclusiv de structuri narative. Prezentul workshop îşi propune să schimbe această abordare.
Pe parcursul workshop-ului, vom explora funcţia dramaturgiei în dansul contemporan şi în performance. Vom investiga acest domeniu prin prisma noilor abordări manifestate azi pe plan internaţional şi vom descoperi dramaturgia ca pe un act participativ în procesul creaţiei.
Vom lucra în mod direct cu instrumente specifice dramaturgiei coregrafice, iar rezultatul va fi un produs artistic pe care îl vom construi împreună. (Gina Şerbănescu)
Gina Şerbănescu este Doctor în Filosofie, critic de artele spectacolului şi dramaturg. Colaborează cu importante reviste de cultură din România şi din străinătate: Dilema Veche, Observator Cultural, Teatrul Azi, Scena.ro, Critical Correspondence New York, Workspace Brussels, Au Sud de L’est. Este autoarea cărţii Dansul Contemporan, Sensuri ale Corpului(2007).
A lucrat ca dramaturg cu Sabine Molenaar si Kata Juhasz pentru rezidenţele coregrafice Jardin d’Europe 2012, a participat la Programul Critical Endeavour in 2009 la Bruxelles (Working Title Festival) si în 2012 la ImpulsTanz Vienna.
Workshop-ul se adresează tinerilor profesionişti (coregrafi, dansatori, jurnalişti şi critici), dar şi non-profesioniştilor interesaţi de domeniul dramaturgiei coregrafice.
Workshop-ul se va desfăşura în perioada 25 aprilie – 6 iunie 2013
11 sedinţe, luni şi joi, orele 19:00 – 21:00
Înscrieri: CV şi scurta motivaţie pe adresa coordination@4culture.ro
Data limită de înscriere: 24 aprilie 2013
La finalul workshop-ului, pe data de 8 iunie 2013, va avea loc o prezentare publică în cadrul evenimentului ce va încheia proiectul Jardin d’Europe.
Taxa este de 300 RON (200 RON pentru studenti) şi se achită înainte cu o zi de începerea workshop-ului.
Detalii şi informaţii: coordination@4culture
www.4culture.ro
waspstudios.wordpress.com 

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top