Muzica

Workshop sustinut de Thomas Richards in cadrul „Viata e frumoasa!”

workshop-thomas-richards-viata-e-frumoasa

Păstrând tradiția din ultimii ani, în cadrul celei de-a șasea ediții a Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului Muzical „Viața e frumoasă!”, va avea loc un workshop susținut de Thomas Richards și echipa de cercetare inițiată de Jerzy Grotowski în jurul conceptului „Arta ca vehicul”, în cadrul Workcenter-ului de la Pontedera, Italia. Workshop-ul își propune să exploreze comportamentul organic (relaționarea, contactul, intenția, acțiunea și reacțiunea) și să identifice diferența dintre simpla mișcare sau activitate și acțiunea reală, vie. Participanții vor aborda principiile de bază ale cercetării Workcenter-ului în domeniul artelor sectacolului. Activitatea în cadrul workshop-ului implică o pregătire muzicală prealabilă.
Condiții de participare:
– Workshop-ul se adresează actorilor și interpreților vocali
– Pregătirea muzicală/vocală constituie un avantaj
Modalitatea de selecție:
– Candidații sunt rugați să trimită un CV actualizat (în limba engleză) împreună cu o înregistrare video scurtă (maxim 5 minute) pe adresa catalin.frasinescu@opereta.ro
– Înregistrarea trebuie să conțină atât pasaje de interpretare vocală cât și de interpretare dramatică, însă este de preferat ca predominante să fie cele care pun în valoare calitățile vocale
Număr maxim de participanți aleși în urma selecției: 12 persoane
Data limită de înscriere: 23 octombrie 2013
Data comunicării rezultatelor: 26 octombrie 2013
Perioada de desfășurare a workshop-ului: 28 octombrie – 1 noiembrie 2013, în intervalul 10:00 – 18:00*
*În urma participării la workshop există posibilitatea ca 4 dintre participanți să fie selectați pentru a continua lucrul alături de echipa de cercetare a workcenter-ului și în perioada 4-9 noiembrie 2013.
Pentru informații suplimentare, persoana de contact este Cristina Nichimiș, e-mail: cristina.nichimis@opereta.ro
Notă: Mario Biagini (colaborator apropiat al lui Jerzy Grotowski și director asociat al Workcenter-ului alături de Thomas Richards) va susține, la rândul său, o a doua sesiune de workshop-uri în cadrul Festivalului, în perioada 3 – 7 noiembrie. Vom reveni cu detalii despre aceasta în cel mai scurt timp.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top