Film

Workshop-uri de animatie pentru adulti si copii

marineci-animest2011-workshop-copii-001Și în acest an, workshop-urile de animație ocupă un loc important în programul Anim’est.
Toți iubitorii de animație (adulți sau copii), interesați să afle mai multe detalii despre pașii și tehnicile ce stau la baza realizării unui film de animație au la dispoziție 2 ateliere.
Dacă în 2012, în prim plan a fost animația prin decupare (cut-out animation), anul acesta, Pixilation va fi tehnica folosită în realizarea unui scurtmetraj animat.
Animation Worksheep, platforma educațională a festivalului, a pregătit copiilor un atelier de film ce are la bază tehnica de stop motion cu plastilină. În curând, Animation Worksheep va anunța și un program cu totul special pentru tineri animatori.
Parteneri: Sony, Noumax, F64, Centrul Cultural al Republicii Ungare, Canyon
Workshop- Pixilation
Traineri: Frédéric Guillaume, Samuel Guillaume
Date de desfășurare: duminică 6 octombrie – luni 7 octombrie
Interval orar: 10:00-15:00
Descriere: 10 cursanți împărțiți în 2 grupe vor avea ocazia să realizeze filme de animație folosind tehnica de pixilation. Creativitatea participanților va fi pusă la încercare de cei mai în vogă animatori elvețieni, Frédéric Guillaume și Samuel Guillaume. Cariera lor include titluri importante precum Max&Co, prezentat la Annecy sau La nuit de l’ours, documentar animat despre animalele fără stăpân, selectat la Clermont-Ferrand 2013 și prezent în competiția Anim’est de scurtmetraj.
Perioada de înscrieri: 12 septembrie – 30 septembrie.
Modalitate de înscriere: Cei interesați să participe la workshop sunt rugați să trimită la adresa de e-mailworkshop@animest.ro o scurtă prezentare personală și motivele pentru care vor să participle la acest workshop. Vă rugăm sa precizați în subiectul mailului: Înscriere Workshop Pixilation
Workshop Copii- Mini Worksheep 
Date de desfășurare: luni 7 octombrie – vineri 11 octombrie
Interval orar: 17:00-19:30
Trainer: Vasi Alboiu
Descriere: 9 copii cu vârste între 8 și 12 ani vor avea ocazia să creeze un scurtmetraj de animație, folosind plastilina.
Personaje, lumi fantastice, cei mici sunt invitați să-și dea frâu liber imaginației și să se lase purtați pe târâmul minunat al animației.
Cel care îi va iniţia pe cei mici în tainele animaţiei este Vasile Alboiu, un artist complex, care a dezvoltat, de-a lungul timpului, o serie de proiecte din domeniul digital. Membru în juriul secţiunii Videoclip & Advertising la Anim’est 2008, deţinând şi un important portofoliu în publicitate, Vasile Alboiu este artist grafic, vizual, producător, scenograf şi regizor.
În cadrul Anim’est 2011, Vasi a susținut un workshop de animație pentru copii, stop-motion cu piese Lego, iar filmulețele rezultate atunci pot fi văzute aici: http://www.youtube.com/watch?v=L9iX_Noib4o
Perioada de înscrieri: 12 septembrie- 30 septembrie
Modalitate de înscriere: Cei mici trebuie să trimită fotografia unui personaj din plastilină modelat de ei pe adresa de e-mail workshop[at]animest.ro sau prin poștă pe adresa Asociația Estenest, Bd. Drumul Taberei, nr. 92, Bl. C7, Ap. 235, Sector 6, Bucureşti. Vă rugăm sa precizați în subiectul mailului: Înscriere Mini Worksheep.
Atelierul de film se va desfășura la Centrul Cultural al Republicii Ungare (Str. Gina Patrichi (fostă Orlando nr. 8).
Pentru mai multe detalii despre cele două ateliere de film vă rugăm contactați: Adi Marineci, tel: 0729 91 91 29
Participanții selectați pentru cele două workshop-uri vor fi anunțați pe 1 octombrie.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top