Muzica

ZAZ – Plai 2013

ZAZ PLAI 2013În prima seară a festivalului, pe scena din Muzeul Satului Bănăţean va urca, pentru prima data pe meleagurile noastre, o artistă ce a cucerit Europa în ultimii 3 ani. Cu siguranţă i-aţi fredonat cel putin o piesă vara trecută şi cu siguranţă veţi fredona o piesă nouă anul acesta, pentru că acum 4 zile şi-a lansat noul album.
Având concerte în toată lumea, este, la ora actuală, cel mai important export muzical al Franţei.
Despre ZAZ: Isabelle Geffroy, cunoscută sub numele de scenă de ZAZ, este cântăreaţa franceză cea mai cautată la acest moment. Muzica ei transmite influenţe de jazz, soul, chanson franchais, ritmuri africane, andaluze şi braziliene.
În mai 2010 a lansat albumul eponim care a făcut-o cunoscută în întreaga lume cu “Je Veux” şi care a purtat-o pe cele mai mari scene.
Mama sa este profesoară de spaniolă, iar tatăl, inginer la o companie de electricitate, ZAZ a ajuns, alături de fratele şi sora sa, să studieze muzica încă de la vârsta de 5 ani. A studiat teorie, vioară, pian, chitară şi voce. În 1994 s-a mutat la Bordeaux şi a început orele de canto, însa, fiind o fire sportivă, a continuat şi studiul kung fu cu un antrenor personal. Sunetele care au influenţat-o includ atât Anotimpurile lui Vivaldi cât şi Ella Fitzgerald sau Enrico Macias, Bobby McFerrin sau Richard Bona (pe care, de altfel, îl puteţi vedea la JazzTM în data de 5 iulie), precum şi muzica lumii – africană, latino şi cubaneză. Începând cu 2001 a făcut parte din numeroase trupe, perfecţionându-şi vocea şi conturându-şi stilul.
În 2011, ZAZ a câştigat un premiu EBBA. În fiecare an European Border Breakers Awards (EBBA) recunoaşte talentele remarcabile care ating, dincolo de graniţele ţării lor, publicul european cu un prim album lansat.
Acum câteva zile, ZAZ a lansat “Recto Verso” cu o voce viguroasă ca viaţa însăşi, invitându-ne să călătorim în jurul lumii alături de ea pe versurile piesei “On Ira” (vom merge).

Discografie ZAZ:
2010 – ZAZ
2013 – Recto Verso

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top