Film

Zilele Filmului Brazilian la Bucureşti, din 1 în 5 octombrie

Zilele Filmului Brazilian, organizate de Ambasada Braziliei în România, în colaborare cu Instituto Cervantes din Bucureşti, au loc în perioada 1-5 octombrie, în Sala Auditorium (Bd. Regina Elisabeta 38).

zilele-filmului-brazilianProgram:
Miercuri, 1 octombrie,  ora 19.00
„Omul viitorului  / O Homem do Futuro”, Brazilia, 2012, 105 min, Comedie / romantic
Regia: Claudio Torres, distribuţie: Wagner Moura, Alinne Moraes
Omul de ştiinţă Zero, făcând experimente cu o nouă formă de energie, se întoarce accidental în trecut şi profită de oportunitate pentru a “corecta” o serie de întâmplări din tinereţea sa, 20 de ani mai târziu, de unde vor apărea şi complicaţiile haioase ale intrigii.
Joi, 2 octombrie, ora 17.30
„Clovnul / O Palhaço”, Brazilia, 2011, 90 min, Comedie, dramă
Regia: Selton Mello, distribuţie: Selton Mello, Paulo José
Benjamin şi tatăl său formează un cuplu de clovni, într-un circ sărac, ce se deplasează în interiorul ţării. Benjamin decide să renunţe la viaţa nomadă şi de sacrificiu a circului, dar nu are nici măcar un document de identitate. Filmul povesteşte traiectoria sa şi întâlnirea cu diferite personaje, până la deznodământul surprinzător.
Joi, 2 octombrie, ora 19.30
„Paradisuri artificiale / Paraísos Artificiais”, Brazilia, 2012, 98 min, Dramă
Regia: Marcos Prado, distribuţie: NathaliaDill, Luca Bianchi, Lívia de Bueno
La un festival de muzică desfăşurat pe o plajă paradisiacă, destinul unui tânăr se intersectează cu destinul a două prietene, într-un scenariu de amor, conflicte şi implicare întâmplătoare cu traficul de droguri. Un film despre dragoste şi despre trimful uman.
Vineri, 3 octombrie, ora 17.30
„Gonzaga: tată şi fiu / Gonzaga: de pai pra filho”, Brazilia, 2012, 130 min, Dramă
Regia: Breno Silveira, distribuţie: Adélio Lima, Chambinho do Acordeon, Land Vieira
Frumoasa poveste romanţată a lui Luiz Gonzaga, Regele ritmulu ibaião, cel mai mare acordeonist şi compozitor de muzică tradiţională din nord-estul Braziliei, ce părăseşte oraşul natal pentru a urma o carieră muzicală. Conflictele care se nasc din această separare se prelungesc în timp, filmul arătând marile compoziţii ale tatălui şi fiului, la baza căruia se află un scenariu bogat.
 Vineri, 3 octombrie, ora 19.30
„Perechea normală – 2: Cea mai nebună noapte / Os normais 2: A noitemais maluca de todas”, Brazilia, 2009, 75 min, Comedie urbană modernă
Regia: José Alvarenga Jr., distribuţie: Fernanda Torres, Luiz Fernando Guimarães
Rui şi Vani trec printr-o criză după 13 ani de căsnicie şi hotărăsc să caute (împreună!), noi parteneri care să le crească interesul în viaţa intimă… cu încurcăturile aferente.
Sâmbătă, 4 octombrie, ora 17.00
„Descurcă-te! / Desenrola”, Brazilia, 2011, 95 min., Comedie
Regia: Rosane Svartman, distribuţie: Olívia Torres, Lucas Salles, Juliana Paiva
La 16 ani, Priscila rămâne singură acasă în timp ce părinţii călătoresc şi ia decizia să-şi găsească un iubit pentru a experimenta primii fiori ai dragostei. Acţiunea se construieşte în jurul confuziilor apărute între Priscila, presupuşii ei aliaţi şi “ţinta” cuceririi sale, atunci când procesul scapă de sub control…
Sâmbătă, 4 octombrie, ora 19.00
„Dacă eu aş fi tu – 2 / Se eufosse você 2”, Brazilia, 2009, 97  min., Comedie
Regia: Daniel Filho, distribuţie: Glória Pires, Tony Ramos, Isabelle Drummond
Un cuplu din clasa de mijloc hotărăşte să se despartă, moment în care intervine, pentru a doua oară în viaţa lor, un fenomen ciudat de schimbare de corpuri. Încearcă să ascundă ciudata situaţie, dar află că fiica urmează să se căsătorească, gravidă fiind; din acel moment vor înfrunta, el ca soţie şi ea ca soţ, atât pregătirile pentru nuntă, cât şi procesul de separare.
Sâmbătă, 4 octombrie, ora 21.00
„Benjamin”, Brazilia, 2003, 107 min, Dramă
Regia: Monique Gardenberg, distribuţie: Paulo José, Danton Mello, Cleo Pires
Povestea unei pasiuni riscante trăite în două spaţii temporare, la o distanţă de 30 de ani. Un model publicitar, veteran şi uitat, cunoaşte o tânără care seamănă izbitor cu marea sa iubire din trecut. Trăieşte atunci deliciile şi ororile pasiunii şi găseşte, în acest proces, “conturi” care trebuie reglate cu propria sa conştiinţă.
Duminică, 5 octombrie, ora 17.30
„Jean Charles”, Brazilia, 2009, 91 min, Film documentar bazat pe o poveste reală; Dramă
Regia: Henrique Goldman, distribuţie: Selton Mello, Vanessa Giácomo, Luis Miranda
Un tânăr brazilian dintr-o familie modestă hotărăşte să imigreze în Anglia, visând la prosperitate. Trăieşte acolo dramele şi experienţele vieţii de imigrant, până când este confundat în mod accidental de poliţia din Londra cu un terorist internaţional…
Duminică, 5 octombrie, ora 19:00
„Omul viitorului / O Homem do Futuro”, Brazilia, 2012, 105 min, Comedie / romantic
Regia: Claudio Torres, distribuţie: Wagner Moura, AlinneMoraes
Omul de ştiinţă Zero, făcând experimente cu o nouă formă de energie, se întoarce accidental în trecut şi profită de oportunitate pentru a “corecta” o serie de întâmplări din tinereţea sa, 20 de ani mai târziu, de unde vor apărea şi complicaţiile haioase ale intrigii.
Preţul biletului: 7 lei. Rezervări: cult3buc@cervantes.es; tel. 021 2102737.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top